Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΠασχαλινά έθιμα από τη Νότια Κυνουρία στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Πασχαλινά έθιμα από τη Νότια Κυνουρία στο αεροδρόμιο της Αθήνας

H Νότια Κυνουρία είναι ο έβδομος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me! Η πολιτιστική παράδοση της Τσακωνιάς με τον αργαλειό, την τσακώνικη μελιτζάνα […]

H Νότια Κυνουρία είναι ο έβδομος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me! Η πολιτιστική παράδοση της Τσακωνιάς με τον αργαλειό, την τσακώνικη μελιτζάνα και το φαντασμαγορικό πασχαλινό έθιμο από το Λεωνίδιο με τα αερόστατα – φαναράκια στον ουρανό, συστήνονται στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου (Επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 3, Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης 12:00 -16:00). Η Τσακωνιά, με την ιδιαίτερη διάλεκτο που έχει ρίζες στην αρχαία δωρική, και το δαιδαλώδη χορό της που αναπαριστά λαβύρινθο, συμμετέχει στο πρόγραμμα Fly me to the Moon, φέρνοντας το δικό της ξεχωριστό ρυθμό στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επιβάτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην υφαντική τέχνη του αργαλειού αλλά και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα. Ακόμη, οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, μπαίνοντας στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, θα δημιουργήσουν αυτοσχέδια αερόστατα – φαναράκια, αναβιώνοντας το φαντασμαγορικό έθιμο από το γραφικό Λεωνίδιο, την όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που προσφέρει το βράδυ της Ανάστασης ένα θέαμα ήχου και φωτός, με το ξεχωριστό χρώμα που δίνει το πέταγμα των αερόστατων στο νυχτερινό ουρανό. To “Fly me to the Moon” είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024