Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠιθανή παράταση "ζωής" για το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Έχει επέλθει κατ’αρχήν συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη και το ΙΚΑ

Πιθανή παράταση "ζωής" για το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κριθεί η συμφωνία ανάμεσα στο ΙΚΑ και την Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, για το μέλλον της ξενοδοχειακής μονάδας της Θεσσαλονίκης.

Παράταση “ζωής” για το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”, καθώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο για τη ρύθμιση των  διαφορών μεταξύ του ΙΚΑ και του ομίλου Grecotel και την τροποποίηση του μισθωτηρίου, με στόχο να ανοίξει ξανά το ξενοδοχείο -που έκλεισε σήμερα- στις 16 Ιανουαρίου.
 
Με βάση το σχέδιο, το ξενοδοχείο θα παραμείνει σε λειτουργία υπό τη διαχείριση του ομίλου Grecotel με ένα συμβολικό τίμημα της τάξεως των 5.000 ευρώ/μήνα (και εγγυητική επιστολή 100.000 ευρώ) για διάστημα 9 μηνών (έως τον Σεπτέμβριο του 2012) έως ότου ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου. Το διάστημα αυτό τα όποια κέρδη θα έχει το ξενοδοχείο θα εισπράττονται από το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΚΑ αποδέχεται τη μείωση του μισθώματος κατά 30% για τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν την επιβολή ποινικής ρήτρας για την καθυστέρηση καταβολής μισθωμάτων. Από την πλευρά της, η εταιρία δεσμεύεται για τη διατήρηση του 95% των μόνιμων θέσεων εργασίας που είχε την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού απολύθηκε ήδη και έχει αποζημιωθεί. ‘Εχει συμφωνηθεί, δε, να επαναπροσληφθεί από 1/1/2012 και μέσα σε διάστημα δυο μηνών το 95% του προσωπικού.

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να εγκριθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024