Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιοπαρουσίαση: Το Αυγό
Βιβλιοπαρουσιάση

Βιβλιοπαρουσίαση: Το Αυγό

Το βιβλίο έχει ήδη τιμηθεί με δύο βραβεία.

Το Αυγό’ της Εύα Βακιρτζή μας εισάγει στον ιδιαίτερο κόσμο του αυτιστικού φάσματος, με ήρωα ένα λιγουλάκι περίεργο παιδί, τον Βίκτωρα, το οποίο σχεδόν δεν μιλάει και ζει μέσα σε ένα μεγάλο άσπρο Αυγό, με πολύ σκληρό τσόφλι! Η συγγραφέας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, πως είναι να ζει ο Βίκτωρας μέσα στο Αυγό του, δηλαδή ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τον ονομαζόμενο τυπικό Αυτισμό, περιγράφοντας τις διαφορετικότητες αλλά και τις επιθυμίες του. Πρόκειται για το πρώτο εγχειρίδιο όπου παρουσιάζονται με σαφήνεια αλλά και με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα διαγνωστικά κριτήρια του Αυτισμού.

Σύμφωνα με την κα Βακιρτζή: “Ο Αυτισμός είναι μια σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην σύναψη και διαχείριση κοινωνικών σχέσεων  καθώς και από κοινωνική απόσυρση. Είναι επίσης μια διαταραχή φάσματος, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού βιώνουν διαφορετικά και σε διαφορετικό βαθμό τις δυσκολίες τους. Επομένως, για τα παιδιά που έχουν τυπικό αυτισμό, όπου υπάρχουν σοβαρές διαταραχές στην επικοινωνία, στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στην κοινωνική φαντασία, είναι δύσκολο και πολύπλοκο να ενταχθούν σε ομάδες συνομηλίκων τους. Χρειάζεται πολύπλευρη δουλειά τόσο από την ομάδα ειδικών προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις κυρίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας, όσο και από τους εκπαιδευτικούς των «τυπικών» τάξεων προκειμένου να διευκολύνουν την ένταξη και την αποδοχή στη διαφορετικότητα.”

Η ενσυναίσθηση και η αποδοχή αυτής της διαφορετικότητας οδηγεί στην αποκωδικοποίηση των αυτιστικών αντιδράσεων και στην κατανόηση αυτών των ιδιαίτερων παιδιών.

Το βιβλίο έχει ήδη τιμηθεί με δύο βραβεία:

IBBY – Outstanding Books for Young People with Disabilities και Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Πρωτοεμφανιζόμενος Συγγραφέας

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024