Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑπονομή τιμητικών διακρίσεων Xenia
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Απονομή τιμητικών διακρίσεων Xenia

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των «τιμητικών διακρίσεων» Xenia, όπου βραβεύτηκαν η ηθοποιός κ. `Αννα Συνοδινού, ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός καθώς και η υψίφωνος κ. Βάσω Παπαντωνίου. Η κυρία Πετραλιά, κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης στην ηθοποιό κυρία `Αννα Συνοδινού αναφέρθηκε στις τρεις τιμώμενες προσωπικότητες και την συμβολή τους…

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των «τιμητικών διακρίσεων» Xenia, όπου βραβεύτηκαν η ηθοποιός κ. `Αννα Συνοδινού, ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός καθώς και η υψίφωνος κ. Βάσω Παπαντωνίου. Η κυρία Πετραλιά, κατά<...>την απονομή της τιμητικής διάκρισης στην ηθοποιό κυρία `Αννα Συνοδινού αναφέρθηκε στις τρεις τιμώμενες προσωπικότητες και την συμβολή τους στα γράμματα και τις τέχνες, ενώ παράλληλα επισήμανε τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: « η κυβέρνηση στηρίζει τον τουρισμό σε όλες του τις μορφές. Έχουμε ως χώρα πλεονεκτήματα και δυνατότητες που αναπτύσσουμε με στόχο τη δεκαετία που έχουμε μπροστά μας. Πολιτισμός και τουρισμός είναι έννοιες που συνδέονται. Ενδυναμώνουμε το γνωστό ελληνικό πλεονέκτημα του ήλιου και της θάλασσας εμπλουτίζοντας το με νέες μορφές τουρισμού όπως είναι ο εκθεσιακός τουρισμός, ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός. Και πάνω από όλα η ομπρέλα του τουρισμού, ο πολιτισμικός τουρισμός».

Και συνέχισε: «Πριν από λίγες ημέρες επισκεφθήκαμε τη Ρωσία όπου υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης καθώς οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα. Επίσης επισκεφθήκαμε την Αγγλία όπου και εκεί υπάρχουν δυνατότητες ανόδου ενώ ακόμη πιο πρόσφατα στην Τουρκία υπογράψαμε πρωτόκολλο συνεργασίας στον τουρισμό. Όλα αυτά δείχνουν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Θα φτάσουμε το 11% στις αφίξεις και το 9% στα έσοδα από συνάλλαγμα. Δεν εφησυχάζουμε όμως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας, είναι ένας τομέας της διεθνούς οικονομίας. Θα δώσουμε μάχη. Τώρα έχουμε αξιοποιήσει μόνο το 15% των δυνατοτήτων μας και είμαστε στην 15η θέση ως παγκόσμιος προορισμός. Αν αξιοποιήσουμε το 40% τότε θα μπορέσουμε εύκολα να τοποθετηθούμε ανάμεσα στις 5 πρώτες θέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή βραβεύθηκαν επίσης ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός, καθώς και η υψίφωνος κ. Βάσω Παπαντωνίου στην οποία το βραβείο έδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρία Γιαννίρη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024