Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης
Εκθέσεις

Εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει έναν διεθνούς εμβέλειας πόλο ανάπτυξης με σύγχρονες υποδομές, χώρους πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), στις 25 Αυγούστου 2020, όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της ΔΕΘ.

Σε συνέχεια της έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) της ΔΕΘ, στις 15 Απριλίου 2020, από το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε διάστημα 4 μηνών, έγινε και το δεύτερο καθοριστικό βήμα για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

|

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου δήλωσε: “Σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΝ και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής, βάζοντας στην τελική ευθεία την εκπλήρωση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει έναν διεθνούς εμβέλειας πόλο ανάπτυξης με σύγχρονες υποδομές, χώρους πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Σε αυτό το εγχείρημα καθοριστική ήταν η συμβολή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και τον ευχαριστώ για αυτό”.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 10 του ν.4447/2016 όπως ισχύει, με την τροποποίηση και εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Θεσσαλονίκης στα Οικοδομικά Τετράγωνα της ΔΕΘ, με την κατάργηση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κοινοχρήστων και οικοδομήσιμων χώρων και τον καθορισμό νέων ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κοινόχρηστων και οικοδομήσιμων χώρων, περιγραμμάτων δόμησης, τομέων όρων δόμησης και χρήσεων γης, γραμμή διαχωρισμού χρήσης στην περιοχή του ΑΑΜΘ, ελεύθερων χώρων πρασίνου, καθώς και ελεύθερου χώρου σε κοινή χρήση.

Ως προς τον καθορισμό των χρήσεων γης, εγκρίθηκαν στους τομείς I, ΙΙ, III, IV και V οι Κεντρικές Λειτουργίες Πόλης του άρθρου 4 του ΠΔ 59/2018 και στον τομέα VI οι Ειδικές Χρήσεις-Αθλητικές Εγκαταστάσεις του άρθρου 13 του ΠΔ 59/2018.

Όσον αφορά στον καθορισμό όρων δόμησης, εγκρίθηκε Μέγιστη Επιτρεπόμενη Δόμηση ίση με 96.000 τ.μ. στο σύνολο του Οικοδομικού Τετραγώνου, μη προσμετρούμενης της υφισταμένης δόμησης του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 45% στο σύνολο του Οικοδομικού Τετραγώνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024