Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜιχάλης Λιάπης: Στο Ξυλόκαστρο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος
Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Μιχάλης Λιάπης: Στο Ξυλόκαστρο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως το Ξυλόκαστρο ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Ο κ. Λιάπηςπροανήγγειλε ότι […]

Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως το Ξυλόκαστρο ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Ο κ. Λιάπης<...>προανήγγειλε ότι τα έργα του νέου σταθμού θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2009. Ο Προαστιακός θα συνδέει το Ξυλόκαστρο με την Αθήνα με συχνότητα δρομολογίων ανά 20 – 30 λεπτά και με χρόνο ταξιδιού περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

“Η επέκταση αυτή θα κάνει το Ξυλόκαστρο, στην ουσία, προάστιο των Αθηνών. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των μόνιμων, των ημιμόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Θα διευκολύνει όσους θέλουν να κατοικούν στο Ξυλόκαστρο και να μετακινούνται καθημερινά προς την Αττική για την εργασία τους. Η επέκταση του Προαστιακού θα δώσει τη δυνατότητα μιας πραγματικής εναλλακτικής στη μετακίνηση με το ΙΧ για μεγάλες αλλά και μικρότερες αποστάσεις. Πιο οικονομικής, πιο άνετης, πιο ασφαλούς και φιλικότερης προς το περιβάλλον μετακίνησης, ανεξάρτητα από καιρικές ή κυκλοφοριακές συνθήκες. Επίσης θα βελτιώσει περεταίρω τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Το Ξυλόκαστρο εκτός από ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο θα γίνει κι ένας πιο άμεσα και εύκολα προσβάσιμος ταξιδιωτικός προορισμός επεσήμανε στην ομιλία του ο υπουργός.

Νωρίτερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών είχε κάνει επιθεώρηση στα εργοτάξια κατασκευής του νέου σιδηροδρομικού δικτύου στο σταθμό του Κιάτου και τη σήραγγα Μελισσίου, από όπου διαβεβαίωσε ότι τα έργα προχωρούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα και ο Προαστιακός θα φτάσει στο Κιάτο έως τον προσεχή Ιούνιο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024