Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣυνεχίζεται δυναμικά η υλοποίηση του επταετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό της Κύπρου

Συνεχίζεται δυναμικά η υλοποίηση του επταετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό της Κύπρου

Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του επταετούς στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λιλλήκας, όταν κλήθηκε […]

Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του επταετούς στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης<...>. Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λιλλήκας, όταν κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει ανακοίνωση του ΚΕΒΕ με την οποία καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε συντόμευση των έργων τουριστικής υποδομής. Υπενθύμισε παράλληλα ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες, η Κυβέρνηση ενέκρινε σημαντικές χορηγίες για τη δημιουργία αθλητικής υποδομής με στόχο τη στήριξη του αθλητικού τουρισμού.

Ο Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δημιουργία στίβου και πισίνας ολυμπιακών προδιαγραφών με κονδύλια που περιλαμβάνονται σε συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς. Πρόσθεσε δε ότι είναι έτοιμο το πενταετές σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες ύψους πέντε εκατομμυρίων λιρών, για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της υποδομής για τον αθλητικό τουρισμό.

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αναθεώρηση της πολιτικής για τα γήπεδα γκολφ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μελέτης των προσφορών για τις μαρίνες. Έχει επίσης ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό.

Ο κ. υπουργός ανέφερε, ταυτόχρονα, ότι αναμένει να δει σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει ο ιδιωτικός τομέας στην υλοποίηση των στόχων του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι η στρατηγική μας για τουριστική αναβάθμιση της Κύπρου δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν συμβαδίσουν οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα με τα έργα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024