Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ – Ε.Ε.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ – Ε.Ε.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων επιβατών, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων επιβατών, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν<...> στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την υποχρέωση της παροχής αυτών των δεδομένων θα έχουν οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα δίνουν πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ, όπως οι αριθμοί πιστωτικών κρατών και τηλεφώνου των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ, ο ιρλανδός πρεσβευτής Νόελ Φάχι, εκ μέρους της ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ και ο πρεσβευτής της ΕΕ Γκίντερ Μπέργκχαρτ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συμφωνία, η οποία σχετίζεται με πακέτο μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, έχει ισχύ τρεισήμισι ετών και θα τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση τον τελευταίο χρόνο εφαρμογής της.

Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα διευκολύνει την παγκόσμια ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκράτες και εγκληματίες σε διεθνείς πτήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024