Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ US Airways ανοίγει τα φτερά της στη Σκωτία

Η US Airways ανοίγει τα φτερά της στη Σκωτία

Η άφιξη της US Airways, πτήσης 22 από Φιλαδέλφεια στη Γλασκώβη το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου, χαρακτηρίστηκε ως ιστορική στιγμή αφού ήταν η πρώτη φορά που συνδέονταν απευθείας αυτές […]

Η άφιξη της US Airways, πτήσης 22 από Φιλαδέλφεια στη Γλασκώβη το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου, χαρακτηρίστηκε<...> ως ιστορική στιγμή αφού ήταν η πρώτη φορά που συνδέονταν απευθείας αυτές οι δύο πόλεις. Η πτήση επιστροφής με αριθμό 23 αναχώρησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας μεταφέροντας αυτή τη φορά Σκωτσέζους τουρίστες στην ανατολική ακτή της Αμερικής.

Ειδικά για τη θερινή περίοδο η US Airways καθιέρωσε απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ Γλασκώβης και Φιλαδέλφειας, με δυνατότητα ανταπόκρισης από εκεί σε περίπου 100 άλλους προορισμούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Καραϊβική και την Λατινική Αμερική.

Η νέα πτήση της US Airways θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 767 (widebody), που θα διαθέτει 23 θέσεις στην κατηγορία Envoy (business) Class και 176 θέσεις στην Economy Class. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από την Γλασκώβη στις 12:45 και θα φθάνουν στην Φιλαδέλφεια στις 15:45. Η πτήση επιστροφής θα αναχωρεί από την Φιλαδέλφεια στις 20:30 και θα ολοκληρώνεται στη Γλασκώβη στις 08:25 το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι πτήσεις της θερινής περιόδου θα πραγματοποιούνται έως και τις 30 Οκτωβρίου και θα επαναλειτουργήσουν την άνοιξη του 2005.

Ο αντιπρόεδρος της US Airways στην Ευρώπη κ. Doug Leo υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: “Είμαστε πολύ ευτυχείς που προσθέσαμε τη Γλασκώβη στο εναέριο δίκτυο μας. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Σκωτίας και Φιλαδέλφειας από την εποχή της Αμερικανικής ανεξαρτησίας, γεγονός που δικαιώνει την απόφαση μας να συνδέσουμε αεροπορικώς τις δυο αυτές πόλεις. Επίσης προσφέρουμε πτήσεις και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μαϊάμι, το Ορλάντο, το Λος Aντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Ορλεάνη, το Λας Βέγκας, το Κανκούν και τις Βερμούδες.”

Από την πλευρά του, ο κ. Stephen Baxter, διευθύνων σύμβουλος του Αεροδρομίου της Γλασκώβης ανέφερε: “Η Σκωτία διατηρούσε πάντα ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε την US Airways στο Αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Αυτή η νέα απευθείας σύνδεση επιβεβαιώνει τη φήμη του Αεροδρομίου της Γλασκώβης ως κόμβου υπερατλαντικών πτήσεων στη Σκωτία, με περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο στη Σκωτία.”

Η εταιρία BAA Scotland, στην οποία ανήκουν τα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Aμπερντιν, υποστηρίζει το νέο δρομολόγιο με χρηματοδότηση 95 εκατ. στερλινών από το Route Development Fund, το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από και προς τη Σκωτία.

Η 7η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο

Η US Airways, μέλος της Star Alliance – της μεγαλύτερης ένωσης αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως – αποτελεί την 7η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ και μέσω των US Airways, US Airways Shuttle και US Airways Express εκτελεί καθημερινά περίπου 3.300 απευθείας πτήσεις σε 187 προορισμούς στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024