Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνοιχτό το θέμα των συμμαχιών για τις Επιχειρήσεις Αττικής

Ανοιχτό το θέμα των συμμαχιών για τις Επιχειρήσεις Αττικής

Στο θέμα των συμμαχιών των Επιχειρήσεων Αττικής με άλλες ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, τις επιπτώσεις από την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου, το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην αγορά κρουαζιέρας, το μελλοντικό σύστημα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τα ενθαρρυντικά μηνύματα από την εξέλιξη της κίνησης στην Αδριατική αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ομίλου των “Επιχειρήσεων Αττικής” Αλέξανδρος Παναγόπουλος μιλώντας στον Π.Δ.Υφαντή.

Ανοιχτό είναι για τις Επιχειρήσεις Αττικής το θέμα της συνεργασίας τους με άλλη ή άλλες ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες<...>. Οι εξελίξεις, ωστόσο, θα καθοριστούν από τις κυβερνητικές επιλογές αφού σχετίζονται άμεσα από το πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 3577/92 με βάση τον οποίο απελευθερώνονται πλήρως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εν τω μεταξύ, η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου απειλεί να εξανεμίσει τα φετινά κέρδη των εταιρειών αφού τα καύσιμα αντιπροσωπεύουν το 35-45% των εξόδων των ναυτιλιακών εταιρειών.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ομίλου των Επιχειρήσεων Αττικής (ΕΠ.ΑΤΤ.) Αλέξανδρος Παναγόπουλος μιλώντας στον Παναγιώτη Δ. Υφαντή και την ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα TravelDailyNews.

Ενθαρρυντικά, εξ` άλλου, εμφανίζονται τα στοιχεία της φετινής κίνησης στις γραμμές της Αδριατικής. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΕΠ.ΑΤΤ. η κίνηση στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας αναμένεται ότι θα εμφανίσει αύξηση περί το 5%.

Επιπλέον, ο Α. Παναγόπουλος μιλά για το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί και πάλι ο όμιλος στο χώρο των κρουαζιέρων, το μελλοντικό τοπίο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις επενδύσεις του ομίλου, τον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες και τις νέες αγορές στις οποίες αναζητούν ευκαιρίες οι ΕΠ.ΑΤΤ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στη στήλη “Επί της ουσίας… Διαδικτυακοί διάλογοι” με τον Π.Δ.Υφαντή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024