Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔύο νέα Superfast προστίθενται στο στόλο των Επιχειρήσεων Αττικής

Δύο νέα Superfast προστίθενται στο στόλο των Επιχειρήσεων Αττικής

Οι Επιχειρήσεις Αττικής παρέλαβαν εχθές το πολυτελές επιβατηγό οχηματαγωγό Superfast VI από τα ναυπηγεία HDW του Κιέλου Γερμανίας, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του την περασμένη εβδομάδα και […]

Οι Επιχειρήσεις Αττικής παρέλαβαν εχθές το πολυτελές επιβατηγό οχηματαγωγό Superfast<.> VI από<...> τα ναυπηγεία HDW του Κιέλου Γερμανίας, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του την περασμένη εβδομάδα και θα ακολουθήσει το Superfast V στις 27 Φεβρουαρίου, 2001. Τα δύο πλοία έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην εταιρία από τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2000 αντίστοιχα. Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των πλοίων επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του ναυπηγείου και της εταιρίας.

Το Superfast VI αναμένεται να καταπλεύσει στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου και θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πάτρα-Ancona-Πάτρα σε συνδυασμό δρομολογίων με τα Superfast III και Superfast IV.

Το Superfast V αναμένεται να ξεκινήσει τα εμπορικά του ταξίδια στην ίδια γραμμή περί τα τέλη Μαρτίου αφού προηγουμένως κατά το ταξίδι του από το Κίελο προς την Ελλάδα, επισκεφθεί τα λιμάνια του Αμβούργου Γερμανίας, της Στοκχόλμης Σουηδίας, του Ελσίνκι Φινλανδίας και του Ροσαϊθ Σκωτίας όπου στους επόμενους 18 μήνες θα δρομολογηθούν έξι νέα Superfast.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός των δρομολογίων των Superfast στις γραμμές της Αδριατικής, της Βαλτικής και της Βορείου Θαλάσσης έχει ως εξής: Superfast I – Superfast II: Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Bari-Ηγουμενίτσα-Πάτρα
Superfast III – Superfast IV: Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ancona-Ηγουμενίτσα-Πάτρα
Superfast V – Superfast VI: Πάτρα-Ancona-Πάτρα
Superfast VII – Superfast VIII: Rostock-Hanko-Rostock από Μάιο 2001
Superfast IX – Superfast X: Rostock-Sodertalje-Rostock α' τρίμηνο 2002
Superfast XI – Superfast XII: Rosyth-Ηπειρ. Ευρώπη-Rosyth από Μάιο 2002
Πέραν της επέκτασης των δραστηριοτήτων των Superfast σε γραμμές εκτός Ελλάδος, η διοίκηση του Ομίλου εξετάζει ενεργά την δρομολόγηση νέων πλοίων και στις εσωτερικές γραμμές όπου προτίθεται να δρομολογήσει δύο νεότευκτα πλοία τύπου Superfast στις γραμμές Πειραιά-Χανίων και Πειραιά-Κω-Ρόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024