Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈκτακτη ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών για το ατύχημα του Express Samina

Έκτακτη ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών για το ατύχημα του Express Samina

Η Minoan Flying Dolphins σήμερα τα ξημερώματα αμέσως μετά το ατύχημα του Express Samina, το οποίο προσέκρουσε στη Βραχονησίδα Πόρτες στις 22:25 έξω από το λιμάνι της Πάρου, σε έκτακτη […]

Η Minoan<.> Flying Dolphins σήμερα τα ξημερώματα αμέσως μετά το ατύχημα του Express Samina, το οποίο<...> προσέκρουσε στη Βραχονησίδα Πόρτες στις 22:25 έξω από το λιμάνι της Πάρου, σε έκτακτη ανακοίνωσή της ανέφερε τα ακόλουθα:
Το πλοίο μετέφερε σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Κρατήσεων της εταιρίας 447 επιβάτες. Το πλήρωμα αποτελείτο από 64 μέλη.
Στις 22.26 ειδοποιήθηκαν τα πλοία Express Artemis, Express Naias, Express Santorini, και Μαρίνα, να σπεύσουν ολοταχώς στην περιοχή. Επίσης, ειδοποιήθηκε αμέσως ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, προκειμένου να αποστείλει στην περιοχή αεροπλάνο, για ρίψη φωτοβολίδων.
Αμέσως, ο Πλοίαρχος του σκάφους κ. Βασίλης Γιαννάκης λόγω της μεγάλης κλίσης που πήρε το πλοίο διέταξε την εγκατάλειψη του από τους επιβάτες και το πλήρωμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής έγινε δυνατή η καθαίρεση των σωστικών λέμβων καθώς και σωσιβίων σχεδίων.
Διανεμήθηκαν σωσίβια σε όλους τους επιβάτες και επιπλέον μεγάλη ποσότητα ρίφθηκε στη θάλασσα.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή είναι δύσκολες με κυματισμό εντάσεως 6-8 Μπωφόρ.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών από τα προστρέξαντα πλοία και από μικρότερα, τα οποία απέπλευσαν αμέσως από το λιμάνι της Πάρου.
Η εταιρία Minoan Flying Dolphins έχει φροντίσει για την υποδοχή των ναυαγών στον λιμάνι της Πάρου και την άμεση μεταφορά τους με πούλμαν σε ξενοδοχεία που είναι σε ετοιμότητα να τους υποδεχθούν.
Το Highspeed 4 επανδρώθηκε με το πλήρωμα του, εφοδιάστηκε με τα αναγκαία υλικά πρώτης βοήθειας και αποτροπής θαλάσσιας ρύπανσης και έχει ήδη αναχωρήσει για το λιμάνι της Πάρου.
Η ανακοίνωση καταλήγει δηλώνοντας ότι ‘ελπίζουμε η προσπάθεια που καταβάλουν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες τα πληρώματα τους, οι Λιμενικές Αρχές και τα παραπλέοντα σκάφη να στεφθούν από επιτυχία και όλοι οι ναυαγοί να μεταφερθούν με ασφάλεια στην ξηρά’.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024