Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠλούσιο το σχέδιο δράσης της ΔΕΤΑΠ για το πρώτο εξάμηνο του 2006

Πλούσιο το σχέδιο δράσης της ΔΕΤΑΠ για το πρώτο εξάμηνο του 2006

Σημαντικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το Α` εξάμηνο του 2006 έχει καταρτίσει και έχει αρχίσει να υλοποιεί η Δωδεκανησιακή Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου – ΔΕΤΑΠ, η αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου…

Σημαντικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το Α` εξάμηνο του 2006 έχει καταρτίσει και έχει αρχίσει να υλοποιεί η Δωδεκανησιακή Εταιρία Ανάπτυξης<...>και Προόδου – ΔΕΤΑΠ, η αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και αποδεικνύεται από αυτό η δραστηριότητα της ΔΕΤΑΠ και η ενασχόληση της με θέματα και ζητήματα μείζονος σημασίας για την τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα, οι στόχοι που έθεσε η ΔΕΤΑΠ για το Α` εξάμηνο του χρόνου αφορούν μελέτες και έρευνες, ιδιωτικά επενδυτικά έργα, δράσεις επικοινωνίας – προώθησης και δημιουργία νέων προϊόντων και εργαλείων.

Εκπόνηση Μελετών

Μετά και από εισήγηση της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού για την τουριστική σαιζόν του 2006 προτάθηκε η διεξαγωγή της ετήσιας έρευνας για τον τουρισμό στα πρότυπα της τελευταίας. Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΤΑΠ η εισήγηση για τη διεξαγωγή ή μη της έρευνας προς το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό της, ο οποίος θα καταρτισθεί και θα κατατεθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Σε περίπτωση που παρθεί θετική απόφαση για την υλοποίηση της, η έρευνα θα ξεκινήσει τον μήνα Μάιο.

Η ΔΕΤΑΠ βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων θα πρέπει να εκπονήσει και να καταθέσει εντός Φεβρουαρίου 2006, το Marketing Plan για την προώθηση και δημοσιότητα του Ηλεκτρονικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου. Η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει και το έργο υλοποιείται σύμφωνα με το κατατεθειμένο χρονοδιάγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΤΑΠ αποφάσισε τη δημιουργία ενός φακέλου επενδυτικού προφίλ για το νησί της Ρόδου, προκειμένου να αποσταλεί σε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (low cost airlines) στην Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία και να ενισχύσει την απόφαση τους να εντάξουν την Ρόδο στα δρομολόγια τους. Ο φάκελος προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του Α` εξαμήνου του 2006.

Εντός του Α` τριμήνου του 2006 αναμένεται η οριστική παραλαβή της μελέτης, που εκπονήθηκε για την σύσταση `Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στην Ρόδο` και η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΙΣΤΟΣ. Η μελέτη έχει ως σκοπό την ωρίμανση της πρότασης και την άρτια υποβολή φακέλου χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδα – Κύπρος βάσει του μνημονίου συνεργασίας, που υπεγράφη το 2005 ανάμεσα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΤΑΠ δρομολογείται εντός του Α` εξαμήνου του 2006 η δημιουργία και εφαρμογή ενός Προτύπου – Σήματος, το οποίο θα απονέμεται στις εμπορικές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου. Το σήμα αυτό που θα απονέμεται σε εμπορικές επιχειρήσεις θα παρέχει μία μορφή εγγύησης στον πελάτη για την αξιοπιστία των προϊόντων που αγοράζουν και θα γνωρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση δύναται να διαμεσολαβεί το Επιμελητήριο. Το Σήμα θα αποτελέσει παράγοντα διαφοροποίησης και προστιθέμενης αξίας για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων. Το σήμα αυτό θα απευθύνεται σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Ιδιωτικά Επενδυτικά Έργα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΤΑΠ το Α` εξάμηνο του 2006 θα πραγματοποιηθούν 55 πιστοποιήσεις ιδιωτικών χρηματοδοτούμενων έργων. Έως τον Απρίλιο αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί περίπου το 75% του συνόλου των πιστοποιήσεων. Οι πιστοποιήσεις αυτές αφορούν στα προγράμματα `Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός Μικρών Τουριστικών Καταλυμάτων`, `Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ του Τουριστικού Τομέα`, και `Διάδοση και Καθιέρωση της Ελληνικής Κουζίνας`.

Στα πλαίσια της χρηματοδότησης 13 ιδιωτικών επενδυτικών προτάσεων από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσα από το πρόγραμμα ΙΣΤΟΣ, η ΔΕΤΑΠ έχει αναλάβει το έργο της πιστοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή των έργων. Ήδη έχουν πιστοποιηθεί έξι έργα, ενώ άμεσα αποπληρώνονται δύο εξ αυτών. Η πιστοποίηση και για τα δεκατρία (13) έργα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Επικοινωνία και Προώθηση

Διοργανώνονται ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με διάφορους Δήμους του νησιού για την παρουσίαση του αναβαθμισμένου προγράμματος των τουριστικών καταλυμάτων, ενώ σχεδιάζεται η υλοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων και σε άλλα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Νομαρχία Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Marketing Plan για το Ηλεκτρονικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου (Η.Κ.Ε.Δ) προγραμματίζονται σύντομα δύο ειδικές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις (Ρόδο και Κω) για τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία – προϊόντα που θα διαθέτει άμεσα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στις επιχειρήσεις-μέλη του.

Η ΔΕΤΑΠ ως εταίρος της κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε με σκοπό την υλοποίηση Σχεδίου Δράσης με τίτλο `Ισότιμη Πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας` στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βάση του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης θα υλοποιήσει έως τον Μάιο 2006 μια ημερίδα που θα περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια για τις ωφελούμενες του Προγράμματος. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια, στα οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες του ιδίου αντικειμένου με τις επωφελούμενες.

Προϊόντα & Νέα Εργαλεία

Στα πλαίσια της δημιουργίας και εφαρμογής ενός Περιφερειακού Σήματος Αειφορίας, η ΔΕΤΑΠ ολοκλήρωσε τη διαδικασία πιλοτικής εφαρμογής του Σήματος σε έντεκα (11) επιχειρήσεις για την βελτίωση του προ της τελικής εκδόσεως. Οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι και οι πρώτες υποψήφιες επιχειρήσεις για την απονομή του σήματος. Στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας του Σήματος θα διεξαχθούν δύο (2) ημερίδες έως τον Απρίλιο 2006 στην Ρόδο και στην Κω. Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών `ΙΣΤΟΣ`, όπως επίσης οι δράσεις `Δημιουργία Παρατηρητηρίου Δεικτών Αειφορίας` και `Δημιουργία Δωδεκανησιακού Τουριστικού Portal`. Τα έργα όλων των δράσεων θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέσω του προγράμματος `ΙΣΤΟΣ` χρηματοδοτείται και η `Κατασκευή Ιστοσελίδας Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού`, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός Μαρτίου και λίγο αργότερα να ολοκληρωθεί και η νέα εταιρική ιστοσελίδα της ΔΕΤΑΠ.

Τέλος, η ΔΕΤΑΠ συμμετέχει επίσης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην υλοποίηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και του Οδηγού Δωδεκανησιακής Παραγωγής, δύο έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024