Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναπτυξιακή Σύμπραξη `Allways Tourism`: Καινοτόμες Δράσεις για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων

Αναπτυξιακή Σύμπραξη `Allways Tourism`: Καινοτόμες Δράσεις για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση στην Ελλάδα της αναπτυξιακής σύμπραξης `Allways Tourism` με τους Ιταλούς και τους Πορτογάλους εταίρους στα πλαίσια του προγράμματος Equal, το οποίο υλοποιείται στη χώρα μας με συντονιστή τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση στην Ελλάδα της αναπτυξιακής σύμπραξης `Allways Tourism` με τους Ιταλούς<...>και τους Πορτογάλους εταίρους στα πλαίσια του προγράμματος Equal, το οποίο υλοποιείται στη χώρα μας με συντονιστή τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – HATTA. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της ποιοτικής απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων μέσω της προσαρμογής των εργαζόμενων και επιχειρηματιών στις νέες εργασιακές απαιτήσεις στον χώρο του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το έργο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αλλαγών στην παραγωγική διαδικασία στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, με δράσεις που προωθούν την υιοθέτηση ευέλικτων συστημάτων παραγωγής, την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την δικτύωση και συνεργασία, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και την διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης.

Το `Allways Tourism`, υλοποιείται από 15 εταίρους σε εθνικό επίπεδο, με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) να ηγείται της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, όντας Συντονιστής- Εταίρος, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα του κλάδου των τουριστικών γραφείων.

Σε διακρατικό επίπεδο έχει συναφθεί η Διακρατική Συμφωνία Simulare με αντίστοιχες Αναπτυξιακές Συμπράξεις της Ιταλίας (Innovare) και της Πορτογαλίας (Volante XXI).

Τα προγράμματα των Διακρατικών Εταίρων ασχολούνται με τον τομέα των μεταφορών, τα logistics και την ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων, με στόχο την προσαρμογή των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες και μεθόδους εργασίας, βρίσκονται δηλαδή σε συνάφεια με το Ελληνικό πρόγραμμα ως προς το πεδίο εφαρμογής (τομέας υπηρεσιών) και ως προς την ομάδα στόχο (εργαζόμενοι).

Η συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον ΗΑΤΤΑ στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, συμπεριλάμβανε την ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών, προσεγγίσεων και τεχνογνωσίας στις μεθοδολογίες κατάρτισης ενηλίκων, την εκπαίδευση από απόσταση, την πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη δικτύωση των επιχειρήσεων. Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για το Μάιο του 2006 στην Πορτογαλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024