Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Βέττα – Ρ. Δούρου: Ανοχή ή αδιαφορία για την εμφάνιση του ψευδοκράτους σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις ως «North Cyprus»;
Διαμαρτυρία

Κ. Βέττα – Ρ. Δούρου: Ανοχή ή αδιαφορία για την εμφάνιση του ψευδοκράτους σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις ως «North Cyprus»;

Η κυβέρνηση κατηγορείται για αδιαφορία στην παρουσία των περιπτέρων «TurkAegean» της Τουρκίας και της «Βόρειας Κύπρου» στη διεθνή έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τις Τομεάρχες Δούρου και Βέττα, καταθέτουν ερωτήματα για την αντίδραση της κυβέρνησης στις εν λόγω προκλήσεις.Δούρ

Την απουσία αντίδρασης της κυβέρνησης για τα περίπτερα «TurkAegean» της Τουρκίας και για το περίπτερο της «Βόρειας Κύπρου» στη διεθνή έκθεση «Word Travel Market» στο Λονδίνο, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν οι Τομεάρχες Εξωτερικών και Τουρισμού, Ρένα Δούρου και Καλλιόπη Βέττα αντίστοιχα, που κατέθεσαν από κοινού με 20 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού, με θέμα: “Υπήρξε ή όχι αντίδραση της Κυβέρνησης για τα περίπτερα «TurkAegean» της Τουρκίας και για το περίπτερο της «Βόρειας Κύπρου» στη διεθνή έκθεση «Word Travel Market» στο Λονδίνο;”

Πέρασαν σχεδόν 20 μέρες αφότου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η τουριστική έκθεση «World Travel Market», όπου από τη μια συμμετείχε η Τουρκία με το σήμα TurkAegean να δεσπόζει στα περίπτερά της και από την άλλη συμμετείχε ανενόχλητο με δικό του περίπτερο το ψευδοκράτος, ως «North Cyprus» (!).

Στην ίδια έκθεση συμμετείχε και η Ελλάδα ενώ μάλιστα παρέστη αυτοπροσώπως και η Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη, η οποία είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί πολλάκις σε συζητήσεις και συνεντεύξεις στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ωστόσο η νυν υπουργοί Τουρισμού και Εξωτερικών, κ. Κεφαλογιάννη και κ. Γεραπετρίτης επέλεξαν για τις παραπάνω προκλήσεις να ακολουθήσουν την πεπατημένη της αδιαφορίας και της σιωπής που είχαν και πέρυσι ακολουθήσει, οι προηγούμενοι υπουργοί της κυβέρνησης, κ.κ. Κικίλιας και Δένδιας.

Υπενθυμίζουμε, δε, ότι και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας τον Δεκέμβριο 2021 να κατοχυρώσει το σήμα «Turkaegean» οφείλεται επίσης σε ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού είχε «διαφύγει» της απαιτούμενης προσοχής όλων των συναρμόδιων Υπουργείων (Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού) και ενώ τα τουριστικά βίντεο με το συγκεκριμένο σήμα και σλόγκαν «έπαιζαν» στο διαδίκτυο επί μήνες!

Για τα συγκεκριμένα πολύ σοβαρά ζητήματα οι Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν ήδη προβεί εδώ και μέρες σε δημόσια δήλωση, στην οποία δεν υπήρξε επίσης καμία απάντηση από την κυβέρνηση.

Επειδή, ωστόσο, η «απροθυμία» που επιδεικνύει συνεχώς η κυβέρνηση να ασχοληθεί με μείζονα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και την ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι, στην καλύτερη περίπτωση προκλητική και στη χειρότερη περίπτωση επικίνδυνη, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Υπήρξε ή όχι συνεννόηση της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αντέδρασε για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους στην εν λόγω έκθεση;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να μην συνεχιστεί η συμμετοχή και διαφήμιση της Τουρκίας με το σήμα «Turkaegean» και η εκπροσώπηση του ψευδοκράτους σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024