Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΜπάχαλο με κίνδυνο για νέους θανάτους στον σιδηρόδρομο
Σιδηρόδρομος

Μπάχαλο με κίνδυνο για νέους θανάτους στον σιδηρόδρομο

Το μπάχαλο που γίνεται στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, τα ατυχήματα, αλλά και τα λάθη τονίζει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25.

Για μια ακόμη φορά το μπάχαλο με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την λειτουργία του από την Hellenic Train Α.Ε. είναι στο προσκήνιο, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα, τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση του.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 22/11, στην Πάτρα, στη διασταύρωση της οδού Γούναρη με τη λεωφόρο Όθωνος – Αμαλίας, σημειώθηκε μερικός εκτροχιασμός συρμού του Προαστιακού, στον οποίο επέβαιναν περίπου 70 επιβάτες.

Την Πέμπτη 23/11 σε δρομολόγιο του Προαστιακού, ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο που ήταν ο προορισμός του, να πάει στην άλλη πλευρά της Αθήνας και να φτάσει στα… Άνω Λιόσια! Ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες και ευτυχώς δεν έγινε κάποια σύγκρουση με άλλη αμαξοστοιχία που θα βρισκόταν στις ίδιες γραμμές. Σαν να μην έφτανε αυτό εκδόθηκε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει ξανά, προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι πολίτες επιβιβάστηκαν, όμως ο συρμός δεν ξεκινούσε. Μετά από λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από τον συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία.

Την Πέμπτη 23/11 παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Δυστυχώς όλη η ιστορία μέχρι την ιδιωτικοποίηση τελικά του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ., όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση, όπως υπόσχονταν οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά αντιθέτως οδηγηθήκαμε σε βαθύ πένθος. Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα της διαχείρισης και της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, πριν και μετά το θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας.

Η δημόσια συγκοινωνία, ο δημόσιος έλεγχός της, η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών, η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, οι υποδομές, τα μέσα, η στελέχωση και οι ορθά καταρτισμένοι υπάλληλοι είναι οι προτεραιότητές μας.

Με την κυριαρχία του κεφαλαίου και τις ιδιωτικοποιήσεις, με την αυθαιρεσία χωρίς τον έλεγχο του δημοσίου μετράμε θύματα.

Δικαίωση για τα Τέμπη.

Υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχει και εναλλακτική. Υπάρχει το ΜέΡα25.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024