Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΑκυρώσεις, αναστάτωση, και συστάσεις από διάφορες χώρες για τα ταξίδια προς την Ελλάδα

Ακυρώσεις, αναστάτωση, και συστάσεις από διάφορες χώρες για τα ταξίδια προς την Ελλάδα

Διάφορες ακυρώσεις και αναστάτωση προκαλεί ο ιός και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στον τουρισμό μας. Το υπουργείο Υγείας της ΠΓΔΜ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να μην […]

Διάφορες ακυρώσεις και αναστάτωση προκαλεί ο ιός και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στον τουρισμό μας<...>.

Το υπουργείο Υγείας της ΠΓΔΜ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξαιτίας του ιού 'κοξάκι" που έχει εμφανιστεί στην χώρα και προκαλεί θανάτους γιατί προσβάλει την καρδιά. Το υπουργείο Υγείας των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου Επιδημιών της χώρας. Επίσης, δήλωσε ότι παρακολουθείται η κατάσταση στην Ελλάδα και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Το θέμα του ιού στην Ελλάδα ήταν, επίσης, το πρώτο θέμα στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν εκτενή αναφορά στα προληπτικά μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Ελλάδας για να περιορίσουν τον κίνδυνο διασποράς της επιδημίας. Ακόμα, εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξάπλωσής της στη Βουλγαρία.

Ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Μποϊτάρ Τίνκοφ σε χθεσινές δηλώσεις του, διαβεβαίωσε τον βουλγαρικό πληθυσμό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα είναι ικανά να περιορίσουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Ο κ. Τίνκοφ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομολόγο του, Αλέκο Παπαδόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά. Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την επιδημική έξαρση των επιπλοκών της ίωσης, από το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας. Καταλήγοντας, ο κ. Τίνκοφ διαβεβαίωσε τον πληθυσμό ότι εφόσον χρειαστεί, η Βουλγαρία θα λάβει όλα τα μέτρα στα σύνορα με την Ελλάδα.
Αντίθετα όμως το υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού της Σερβίας αποφάσισε χθες να απαγορέψει τις μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να προστατέψει τους μαθητές από τον ιό κοξάκι.

Η απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, παρουσία στελεχών του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, και θα ισχύει έως ότου βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας της Σερβίας συνιστά στα τουριστικά πρακτορεία να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα των εκδρομών ή να διοργανώνουν εκδρομές σε περιοχές ασφαλείς για την υγεία των μαθητών.

Το ίδιο σκηνικό ισχύει και στην Κύπρο όπου αναβάλλονται προσωρινά οι εκδρομές 600 περίπου Κυπρίων μαθητών στην Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένες για χθες, λόγω της επιδημίας του ιού.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης ύστερα από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας ο οποίος βρίσκεται στη Σουηδία αλλά και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας της χώρας μας. Σε ότι αφορά τις εκδρομές, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες, θα γίνει νέα σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις αφού μελετηθούν τα νέα δεδομένα.

Aν και στην Kύπρο δεν έχει καταγραφεί κανένα παρόμοιο κρούσμα, οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και σε συνεχή επαφή με τις ιατρικές υπηρεσίες της χώρας μας. O κίνδυνος διασποράς του ιού, αναφέρουν κυπριακά δημοσιεύματα, με τα κύματα ταξιδιωτών που θα επισκεφθούν την Kύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα είναι υπαρκτός, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ περιορισμένες, τόνισε σε δηλώσεις του και ο Kύπριος υγιειονολόγος κ. Mιχάλης Bονιάτης.

Τέλος, καθησυχαστικό εμφανίστηκε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους Ιταλούς τουρίστες και τους γονείς μαθητών που βρίσκονται ήδη σε εκδρομή στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024