Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπόφαση του Μπους η έκδοση ή μη βίζας για είσοδο στις Η.Π.Α. από χώρες της Αν. Ευρώπης

Απόφαση του Μπους η έκδοση ή μη βίζας για είσοδο στις Η.Π.Α. από χώρες της Αν. Ευρώπης

Νομοσχέδιο για τις χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με βάση την συνεργασία τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, βρίσκεται […]

Νομοσχέδιο για τις χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με βάση την συνεργασία τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, βρίσκεται αυτές τις μέρες για υπογραφή στο γραφείο<...>του Αμερικανού προέδρου, κ. Τζορτζ Μπους, έπειτα από έγκριση της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της αμερικανικής Γερουσίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπεται η είσοδος χωρίς βίζα σε πολίτες από 26 χώρες, κυρίως δυτικοευρωπαϊκές, πλην την Ελλάδας. Η εξαίρεση χωρών της ανατολικής Ευρώπης από το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία, ισχυριζόμενες πως ως μέλη του ΝΑΤΟ και σύμμαχοι των ΗΠΑ στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ δικαιούνται ίδια προνόμια με τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα βελτιώσει την εθνική ασφάλεια, αλλά θα στηρίξει και τα οικονομικά συμφέροντά μας και παράλληλα θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των σχέσεων στα προσεχή χρόνια» δήλωσε ο εισηγητής του νομοσχεδίου, γερουσιαστής Τζορτζ Βόινοβιτς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024