Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚατασκευή αεροσκάφους super-jumbo σχεδιάζει η Κίνα

Κατασκευή αεροσκάφους super-jumbo σχεδιάζει η Κίνα

Στη κατασκευή δικού της εμπορικού αεροσκάφους μέχρι το 2020 προσανατολίζεται η Κίνα, διεισδύοντας μακροπρόθεσμα στη διπολική κυριαρχία των εταιριών Airbus και Boeing της αεροπορικής βιομηχανίας. Απώτερος στόχοςτου σχεδίου είναι η […]

Στη κατασκευή δικού της εμπορικού αεροσκάφους μέχρι το 2020 προσανατολίζεται η Κίνα, διεισδύοντας μακροπρόθεσμα στη διπολική κυριαρχία των εταιριών Airbus και Boeing της αεροπορικής βιομηχανίας. Απώτερος στόχος<...>του σχεδίου είναι η εξοικονόμιση σημαντικού ποσού δολαρίων, που δαπανά η χώρα για την αγορά αεροσκαφών.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα βρίσκεται σήμερα στη μέση ενός μεγαλόπνοου πενταετούς σχεδίου για αγορά 500 jetliners, περικοπές 5.000 πιλότων και κατασκευή 48 αεροδρομίων. Μέχρι το 2025 εκτιμά πως θα δαπανήσει αρκετά τρισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 2.230 αεροσκαφών. Μέχρι στιγμής, οι αεροπορικές εταιρίες της χώρας δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το καινοτόμο αυτό εγχείρημα. Παρόλα αυτά δημοσίευμα του κινέζικου πρακτορείου ειδήσεων “Xinhua” τονίζει ότι η χώρα τώρα έχει την οικονομική δύναμη και τεχνολογική ικανότητα για να προχωρήσει στην κατασκευή αεροσκάφους.

Η εμπιστοσύνη της εγχώριας αεροπορικής βιομηχανίας στο εγχείρημα της China Aviation Industry Corporation I, που θα κατασκευάσει το επιβατικό αεροσκάφος, τύπου super-jumbo, αναμένεται να διαφανεί την επόμενη χρονιά, όταν θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις του πρώτου επιβατικού jet “ARJ21”, που επίσης κατασκεύασε η China Aviation Industry Corporation I, με την υποστήριξη ξένων προμηθευτών. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για 70 ήδη παραγγελίες για το “ARJ21” από αεροπορικές εταιρίες της Κίνας.

Βραχυπρόθεσμα, τα κινέζικα αεροσκάφη δεν αναμένεται να “ταράξουν” τα νερά της παγκόσμιας αεροβιομηχανίας, αλλά θα τύχουν θετικής ανταπόκρισης από πλευράς εσωτερικής αγοράς, καθώς χαίρουν κυβερνητικής υποστήριξης και προώθησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024