Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε περίπου 175.000 άτομα στέρησαν τη ζωή τα φονικά `τσουνάμι`

Σε περίπου 175.000 άτομα στέρησαν τη ζωή τα φονικά `τσουνάμι`

Νέους σωρούς ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα τα συνεργεία διάσωσης στη περιοχή της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ η μαύρη λίστα των θυμάτων του νησιού αυξήθηκε με ακόμη 7.275 […]

Νέους σωρούς ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα τα συνεργεία διάσωσης στη περιοχή της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με<...> αξιωματούχους, ενώ η μαύρη λίστα των θυμάτων του νησιού αυξήθηκε με ακόμη 7.275 νεκρούς, με αποτέλεσμα συνολικά για το νησί η απώλεια από το φονικό σεισμό και τα `τσουνάμι`, που προκάλεσε, να αγγίζει τους 38.000.

Τουλάχιστον 175.458 άτομα, γνωστοποίησαν, ότι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τα έθνη του ινδικού ωκεανού, σε ανακοίνωση τους τη Δευτέρα. Από την άλλη στο νησί της Σρι Λάνκα μετέβη ο αμερικάνος υφυπουργός Aμυνας κ. Πολ Γούλφοβιτς για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συνεργείων αποκατάστασης, ενώ η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τις επιχειρήσεις για την ανοικοδόμηση, μετά την καταστροφή που προκάλεσαν τα `τσουνάμι`, την Τετάρτη.

“Δεν είμαστε καθόλου προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια καταστροφή όπως αυτή” δήλωσε η πρόεδρος κ. Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα και συμπλήρωσε ότι “οι άνθρωποι παρόλα αυτά, της χώρας το αντιμετωπίζουν δραστικά και είναι σε θέση να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι είκοσι δύο μέρες μετά το φονικό σεισμό στο νησί της Ινδονησίας Σουμάτρα που προκάλεσε τα καταστροφικά παλιρροϊκά κύματα, που έπληξαν περισσότερα από 12 κράτη από την Ασία ως την Αφρική, οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα έχουν αρχίσει ήδη τις προσπάθειες να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία που βρίσκονταν παράκτια και καταστράφηκαν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024