Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο Ντακάρ η 16η Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Τ.

Στο Ντακάρ η 16η Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Τ.

Στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, θα πραγματοποιηθεί η 16η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO) από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2005…

Στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, θα πραγματοποιηθεί η 16η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού<...>(World Tourism Organization – WTO) από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2005. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η συνέλευση πραγματοποιείται σε χώρα της Αφρικής.

Το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου αυτού οργανισμού τουρισμού για τρεις λόγους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του WTO, κ. Francesco Frangialli.

Πρώτον, θα είναι η πρώτη Γενική Συνέλευση του WTO από τότε που ο Οργανισμός απέκτησε την νέα του ιδιότητα ως εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που επιβεβαιώνει την ολοένα και μεγαλύτερη σχέση του τουρισμού με την παγκόσμια οικονομία. Δεύτερον, θα είναι η πρώτη φορά, στα 30 χρόνια ύπαρξης του Οργανισμού, που η Γενική του Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της Αφρικής. Και τρίτον, κεντρικό θέμα αυτής της Συνέλευσης θα είναι η συνεισφορά του τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας, σύμφωνα με τους στόχους ανάπτυξης, που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη”.

Παράλληλα με την καταπολέμηση της φτώχειας, η Γενική Συνέλευση στο Ντακάρ θα έχει και άλλα καίρια θέματα, όπως την ανάλυση της πορείας του τουρισμού στη παρούσα φάση, τόσο σε επίπεδο τοπικό, όσο και παγκόσμιο, όπως επίσης και την διαχείριση κρίσεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της Συνέλευσης αυτής, τα μέλη του WTO θα κληθούν να ψηφίσουν για να αναδείξουν τον νέο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024