Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Aμεση η ανάγκη για αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου

`Aμεση η ανάγκη για αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου

Τον έντονο προβληματισμό του τουριστικού τομέα για την ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης του αναπτυξιακού νόμου, διατύπωσαν χθες στον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού […]

Τον έντονο προβληματισμό του τουριστικού τομέα για την ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης του αναπτυξιακού νόμου, διατύπωσαν χθες στον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος<...> (ΞΕΕ) και του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσαν προς τιμήν του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Μαντώ Μιχαλοπούλου.

Όπως τονίστηκε από πλευράς της Διοίκησης του ΞΕΕ, οι ξενοδοχειακές επενδύσεις, που εντάχθηκαν ήδη στον αναπτυξιακό νόμο στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, προκαλούν σοβαρό πρόβλημα υπερπροσφοράς, καθώς η τουριστική περίοδος συνεχίζει να συρρικνώνεται, συμπιέζοντας τα περιθώρια βιωσιμότητας και αποδοτικότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Γι αυτό το λόγο, η θέση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι ο επανασχεδιασμός του αναπτυξιακού νόμου προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των υφισταμένων ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και της βελτίωσης των υποδομών των τουριστικών περιοχών σε συνάρτηση με την επιλεκτική παροχή κινήτρων για δημιουργία νέων μονάδων σε μη ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας.

Τον ίδιο προβληματισμό κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι άλλων σημαντικών κλάδων του ελληνικού τουρισμού, που παρέστησαν στο γεύμα και ανέπτυξαν τις θέσεις για τις επενδυτικές ανάγκες του κλάδου τους.

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία για την εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία θα αναδείξει τα σημεία παρέμβασης που κρίνονται επιβεβλημένα για την τροποποίηση του επενδυτικού χάρτη σχετικά με το καταλυματικό δυναμικό της χώρας . Η μελέτη αυτή θα δοθεί στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να ληφθεί υπόψη στον επανασχεδιασμό του αναπτυξιακού νόμου.

Τέλος συζητήθηκε το αίτημα των εκπροσώπων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου για την παράταση ισχύος του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης των επενδύσεων στις πληγείσες περιοχές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024