Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιπαράθεση για τα οικονομικά της διαφημιστικής δαπάνης του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης
Αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Νικητιάδη και Κ. Μαρκόπουλου στη Βουλή

Αντιπαράθεση για τα οικονομικά της διαφημιστικής δαπάνης του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ του Δωδεκανήσιου βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ -στη συγκεκριμένη ολομέλεια- κ. Γιώργου Νικητιάδη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της […]

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ του Δωδεκανήσιου βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ -στη συγκεκριμένη ολομέλεια- κ.<...> Γιώργου Νικητιάδη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τον τουρισμό, που κατέθεσε το ΚΚΕ. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τα οικονομικά στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το 2009.

Ο γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στην ομιλία του σχετικά με τις μειώσεις στα τέλη προσγείωσης των αεροσκαφών στα περιφερειακά αεροδρόμια: “Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια κύριε υπουργέ, γιατί από αυτό το Βήμα της Βουλής είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε μείωση 50% των τελών προσγείωσης ενώ εσείς ισχυριστήκατε ότι τα μειώσατε κατά 100%. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σύγχυση και δεν λέτε σκοπίμως αυτά που λέτε. Αυτό που μειώθηκε είναι τα τέλη χρήσης αεροδιαδρόμου που είναι 200 ευρώ για κάθε αεροπλάνο. Μόνο αυτό μειώσατε και τίποτε άλλο. Πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε αεροπλάνο που προσγειώνεται μαζί με το handling πληρώνει γύρω στα 6.000 ευρώ”.

Αναφερόμενος ο κ. Νικητιάδης στη μείωση του φετινού τουρισμού, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Το 6% των εργαζομένων στον τουρισμό δεν επαναπροσλήφθηκε και αυτό είναι συγκεκριμένη ανεργία Για να μην αναφερθούμε στο 15% τις καθυστερημένες επαναπροσλήψεις που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μην πάρουν το επίδομα ανεργίας και να μην έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας λέτε ότι είναι μόνο 8% η μείωση για τον τουρισμό, αλλά αρκεί μια ματιά στο διαδίκτυο για να διαπιστώσετε ότι τα τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα έχουν προσφορές με έκπτωση 50% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που σημαίνει ότι τα έσοδα θα είναι όχι απλώς κακά αλλά δραματικά”, καταθέτοντας στο σημείο αυτό και σχετικές προσφορές τουριστικών οίκων στη γραμματεία της Βουλής.

Ειδικότερα για το θέμα του κόστους της διαφημιστικής δαπάνης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: “Πρέπει να αποφασίσετε κάποια στιγμή κύριε υπουργέ να μας φέρετε στοιχεία να ξέρουμε ποιος πήρε, τι πήρε και γιατί το πήρε. Γιατί για παράδειγμα δώσατε 400.000 ευρώ στη νομαρχία Θεσσαλονίκης; Ποιος είναι ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης σε σχέση με αυτόν της Δωδεκανήσου και του Ηρακλείου της Κρήτης που δώσατε μόλις 60.000 ευρώ; Τουλάχιστον δεκαπλάσιος… Επίσης δώσατε 1.143.000 ευρώ για το World of Athens στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Ανεξαρτήτως του πόσο μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα αυτής διαφήμισης, γιατί πληρώνονται τώρα αυτά τα χρήματα όταν έχουν μείνει απλήρωτα τα χρέη του 2007 και του 2008; Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα εσωτερικής σας αντιπαράθεσης, γιατί αν είναι τότε εμείς θα βρούμε μπροστά μας τους tour operators που θα ζητάνε τα οφειλομενα. Πληρώσατε ή όχι για το World of Athens 580.000 ευρώ στο Λονδίνο και 562.000 ευρώ στο Παρίσι; Να έρθετε να μας απαντήσετε και λυπάμαι γιατί πάλι χάσατε την ψυχραιμία σας όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αντί λοιπόν να ρωτάτε το ΠΑΣΟΚ που είναι αντιπολίτευση καλό θα ήταν να μας απαντήσετε εσείς που είστε Κυβέρνηση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024