Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαντοπούλου: Ναρκωτικά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Διαμαντοπούλου: Ναρκωτικά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Την άθλια εικόνα που εμφανίζει η πρωτεύουσα στο ιστορικό της κέντρο επισημαίνει με νέα ερώτηση της στον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο η βουλευτής της Α΄ Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα […]

Την άθλια εικόνα που εμφανίζει η πρωτεύουσα στο ιστορικό της κέντρο επισημαίνει με νέα ερώτηση της στον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο η βουλευτής της Α΄ Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα `Αννα Διαμαντοπούλου. Στο πλαίσιο<...>της πρωτοβουλίας της «Ξανά Ζωή στο Κέντρο», που βρίσκεται σε εξέλιξη η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρει στην ερώτηση της ότι «το παλιό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μέρα με τη μέρα, μεταμορφώνεται σ΄ ένα σκληρό γκέτο με συνθήκες άβατου για τους κατοίκους της πρωτεύουσας». Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το κέντρο της Αθήνας αποτελεί σημείο σταθμό των περισσοτέρων επισκεπτών της χώρας μας, οι οποίοι θεωρούν απαραίτητη μια βόλτα στο κέντρο και τα μαγαζιά, πριν εγκαταλείψουν την χώρα μας.

Σύμφωνα με τη βουλευτή «η συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών κοινωνικών προβλημάτων συχνά δημιουργούν συνθήκες αθλιότητας. Αυτό συμβαίνει και με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου συμπυκνώνονται όλα τα μεγάλα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί σύνθετες και πολυδιάστατες προσεγγίσεις όπως είναι η πολιτική για τα ναρκωτικά, η ασφάλεια, η δημόσια υγεία, η μετανάστευση. Αντιμετωπίζονται μόνο με συντονισμένη δράση, συμμετοχή, διαφάνεια και ευαισθησία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Η κυρία Διαμαντοπούλου περιγράφει με μελανά γράμματα την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας κάνοντας λόγο για «άθλια κατάσταση των χρηστών που πιέζουν φορτικά τους κατοίκους και τους περαστικούς για χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους». Μάλιστα αναφέρει ότι «χρήστες χρησιμοποιούν σύριγγες από τα σκουπίδια του παρακείμενου ΙΚΑ με σοβαρές επιπτώσεις στους ίδιους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία της περιοχής».

«Η εμπορία και η χρήση”, προσθέτει, “γίνεται ανοικτά χωρίς προφυλάξεις που σημαίνει ότι έχει παγιωθεί ένα έλλειμμα αστυνόμευσης στην περιοχή. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες έχουν επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα στους φορείς της πολιτείας (κυβέρνηση, δήμο Αθηναίων) και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

Επίσης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση πολιτικής βούλησης καθώς η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται και καμία πρωτοβουλία δεν φαίνεται να έχει αναληφθεί έστω για την ανατροπή των αρνητικών τάσεων.

«Για να πετύχουμε «Ξανά ζωή στο Κέντρο», της Αθήνας”, καταλήγει στην ερώτηση της η κα. Διαμαντοπούλου, “εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός και συντονισμός, αλλά ταυτόχρονα τα προβλήματα και τα θέματα πρέπει να επιμερίζονται και να εξειδικεύονται».

Κλείνοντας, η κα Διαμαντοπούλου καλεί τον κ. Αβραμόπουλο να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία τι μέτρα πρόκειται να λάβει, αφενός, για την αποσυμφόρηση του παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σοφοκλέους και αφετέρου για την προστασία των χρηστών και της δημόσιας υγείας, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης και ποιος ο προϋπολογισμός τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024