Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκδοση “Δελτίου Ταλαιπωρίας” προτείνει ο ΣΤΕΚ
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Έκδοση “Δελτίου Ταλαιπωρίας” προτείνει ο ΣΤΕΚ

Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της Πάφου από τους κατοίκους της Ίνιας, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) προτείνει την έκδοση από το αρμόδιο τμήμα του κράτους «Δελτίου Ταλαιπωρίας» κατά το πρότυπο του Δελτίου Καιρού…

Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της Πάφου από τους κατοίκους της Ίνιας, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) προτείνει την έκδοση από το αρμόδιο τμήμα του κράτους<...>«Δελτίου Ταλαιπωρίας» κατά το πρότυπο του Δελτίου Καιρού.

Οι πολίτες και οι εκάστοτε εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι που φιλοξενεί η Κύπρος, όπως έγκαιρα γνωρίζουν από το Δελτίο Καιρού αν θα γίνουν μουσκίδι ή αν θα υποστούν ηλιακά εγκαύματα, σημαντικό είναι, τονίζει ο ΣΤΕΚ, να γνωρίζουν κατά πόσο θα ταλαιπωρηθούν από τις συχνές «αυθόρμητες» διαμαρτυρίες και τις «δημοκρατικές» εκδηλώσεις διαφόρων ομάδων ατόμων όπως κυνηγοί, ταξιτζήδες, πατατοπαραγωγοί, φορτηγατζήδες και άλλοι οι οποίοι έχουν παρεμποδίσει κατά καιρούς τη διέλευση σε δρόμους, λιμάνια, ακόμα και διαύλους αεροδρομίων. Δικαίωμα έχει το ευρύ κοινό να γνωρίζει επίσης έγκαιρα και για την απροσδόκητη διάνοιξη δρόμων και εργασιών αποχέτευσης υδάτων, ηλεκτροδότησης και από παρόμοια έργα του Δημοσίου.

Ακόμα και διαδηλώσεις από σύσσωμες κοινότητες, επισημαίνει ο ΣΤΕΚ, κατάντησε φυσικό φαινόμενο στην Κύπρο, όπου ο ετσιθελικός και εγκληματικός σε ορισμένες περιπτώσεις τρόπος διεκδίκησης αιτημάτων, όπως απειλές που εκστομίζονται τώρα για «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» και για «κάψιμο» του Ακάμα, γίνεται με προκλητική αδιαφορία και χωρίς κανένα σεβασμό προς τα δικαιώματα των άλλων.

Το Κράτος συνήθως αδυνατεί, αν και μπορεί, να παρεμποδίσει ή να καταστείλει τέτοιες άναρχες συμπεριφορές. Ο ΣΤΕΚ εισηγείται λοιπόν όπως λαμβάνονται κάποια τουλάχιστον προειδοποιητικά μέτρα με την έκδοση «Δελτίων Ταλαιπωρίας» και ανάλογων ραδιοφωνικών ανακοινώσεων.

Με αυτό τον πρακτικό τρόπο επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωση τόσο του ευρέως κοινού όσο και των εμπλεκομένων στον Τουρισμό Φορέων για το χρόνο και τα ακριβή σημεία στα οποία, για οποιαδήποτε παράλογη ή όχι αιτία, παρεμποδίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση ανθρώπων και μηχανοκινήτων οχημάτων, όπως ταιριάζει σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024