Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι του Νομού Μαγνησίας

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι του Νομού Μαγνησίας

Σοβαρά προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Μαγνησίας, έπειτα από τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στο Βόλο και κάνουν δυσχερέστατη την πρόσβαση του κοινού στα ξενοδοχεία της περιοχής

Σοβαρά προβλήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Μαγνησίας, έπειτα από τις πρόσφατες<...> κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στο Βόλο και κάνουν δυσχερέστατη την πρόσβαση του κοινού στα ξενοδοχεία της περιοχής. Για το λόγο αυτό, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, κ. Κώστα Λεβέντη, συνήλθε την Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, διευρυμένο, με τη συμμετοχή των ξενοδόχων του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Τα θέματα προς συζήτηση, ήταν τα παρακάτω:

  1. Εξέταση της κατάστασης, που έχει προκύψει μετά από τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Βόλου

  2. Εξέταση των επιπτώσεων, που έχουν προκληθεί
  3. Λήψη αποφάσεων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., οι ξενοδόχοι είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να διαπιστώσουν ομόφωνα τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι του κέντρου της πόλης του Βόλου από τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της δημοτική αρχής, οι οποίες ήρθαν κι επιδείνωσαν το ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά κι οι επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, κατέγραψαν και τα αντίστοιχα προβλήματα σε άλλους Δήμους του Νομού.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας “η θετική εξέλιξη, που είχε η ανάπλαση της παραλίας του Βόλου, που πραγματικά έδωσε άλλο χρώμα στην εικόνα της παραλίας, δυστυχώς δε συνοδεύτηκε με συγκεκριμένα μέτρα, που έπρεπε να ληφθούν για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, οι οποίοι χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές, ώστε ο Βόλος να φθάσει στο σημερινό σημείο να είναι το επίκεντρο του τουριστικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, παρασύροντας κι άλλους κλάδους στην αύξηση του κύκλου εργασιών και μετατρέποντας τον τουρισμό σε μια από τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής μας”.

Παράλληλα, όλοι κατέγραψαν την αναγκαιότητα της επανεξέτασης θεμάτων που αφορούν τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις και κατεγράφησαν άμεσες και μακροχρόνιες προτάσεις τις οποίες εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. στο άμεσο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουν, όχι μόνο στην κατεύθυνση της δημοτικής αρχής, αλλά και σε άλλους φορείς, που εμπλέκονται, όπως στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, που τα τελευταία χρόνια απέκτησε `εισόδημα` λόγω του προβλήματος της στάθμευσης, που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο του Βόλου. Οι ενέργειες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλες Δημοτικές Αρχές.

Με αγανάκτηση, επίσης καταγράφηκε, η διακοπή οδικής πρόσβασης σε ορισμένα ξενοδοχεία από τους επισκέπτες, με νόμιμη διαδικασία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών, των οχημάτων και των επιβατών, όπως π.χ. στις περιπτώσεις των τουριστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα λοιπόν, το Δ.Σ. αποφάσισε:

  1. Την άμεση στήριξη των ξενοδόχων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη με νομική εμπλοκή, αλλά και με συνδικαλιστικές ενέργειες.
  • Την εξέταση της υπάρχουσας σήμανσης και με την τουριστική προσέγγιση, με τη βοήθεια ειδικών, όπως την αλλαγής σήμανσης με αλλαγή κατεύθυνσης δρόμων, σήματα στάθμευσης κι επιβίβασης και μέριμνα για την ολιγόλεπτη επιβίβαση κι αποβίβαση λεωφορείων πέραν από την είσοδο, που υπάρχει σήμερα στην οδό Ιάσονος, όπως στο χώρο της κεντρικής προβλήτας και σε σημεία, που θα σημανθούν ανάλογα (Ιάσονος, Δημητριάδος, Πολυμέρη).
  • Να ζητήσει με όλα τα μέσα από τους φορείς κι ειδικότερα από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου παραχώρηση χώρου στάθμευσης χωρίς χρέωση, που θα ανέρχεται περίπου στο 10% της δυναμικότητας σε δωμάτια, στο χώρο της κεντρικής προβλήτας.
  • Επίσης να ζητήσει ειδικό τιμολόγιο για στάθμευση των πελατών τους πλέον του 10%. της δυναμικότητας
  • Ακύρωση νυχτερινής χρέωσης
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα προαγοράς μακροχρόνιας στάθμευσης

  • Κίνητρα για πολεοδομικές ρυθμίσεις για το άμεσο μέλλον
  • Να ζητήσει από την Επιτροπή για Συγκοινωνιακά θέματα του Δήμου Βόλου, να διαθέσει διπλάσιους χώρους για αποβίβαση κι επιβίβαση των πελατών μπροστά στα ξενοδοχεία.
  • Ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις τρόπων παρέμβασης τόσο στις επίδικες υποθέσεις των μελών της, αλλά και των επιπτώσεων στην τουριστική οικογένεια, που έχουν οι ενέργειες ή η μη λήψη αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων αφ` ενός μεν στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφετέρου στην απομόνωση, που έχουν δεχθεί τα ξενοδοχεία τα οποία κατά την κατάθεση των σχεδίων τους για άδεια καταλληλότητας οικοπέδου είχαν οδική πρόσβαση στο τότε σχέδιο πόλης.
  • Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστας Λεβέντης, δήλωσε στους παρευρισκομένους ότι “στις τυχόν παραλείψεις, που μέχρι σήμερα έγιναν από το μη σωστό σχεδιασμό, με την παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων, θα δοθούν άμεσα λύσεις, ώστε και πρακτικά όλοι οι εμπλεκόμενοι να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την τουριστική προοπτική της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής”.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    Ετικέτες
    21/05/2024
    20/05/2024
    17/05/2024
    16/05/2024
    15/05/2024
    14/05/2024