Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒράβευση του TravelDailyNews από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Βράβευση του TravelDailyNews από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας

Με μια όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ε.Τ.Α.Μ (Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Μουρεσίου) το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου. Φέτος […]

Με μια όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ε.Τ.Α.Μ (Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Μουρεσίου) το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου. Φέτος επιλέχθηκε<...>ο Μυλοπόταμος Τσαγκαράδας και το ξενοδοχείο “Pilio Holiday Club” για την εκδήλωση σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης, αφού σε πολλά χωριά του Νομού υπάρχουν ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν αίθουσες εκδηλώσεων. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 με τη προσέλευση ξενοδόχων – μελών της Ένωσης, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών φίλων του Τουρισμού.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με την κα. Δήμητρα Αγριγιάννη, Έφορο των Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων, η οποία μετέφερε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φραντσέσκο Φραγκιάλι.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Κώστας Δημ. Λεβέντης, καλωσόρισε από μέρους του τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε το δικό του μήνυμα, μέρος του οποίου ακολουθεί παρακάτω:

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που τα χωροταξικά και μορφολογικά του δεδομένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιβάλλον και το «επιχειρείν» στον τουρισμό έχει άμεση υπαρξιακή σχέση με αυτό.

Η Ελλάδα διαθέτει 360 περιοχές στο δίκτυο Natura 2000, και μόνο σε 27 από αυτές έχουν συσταθεί οι απαιτούμενοι φορείς διαχείρισης, οι οποίοι και υπολειτουργούν. Τα σχετικά κονδύλια του ΚΠΣ έχουν διατεθεί αλλά ένα μεγάλο μέρος είναι αδιάθετο και το Πήλιο είναι μία από αυτές της περιοχές. Μεγάλο μέρος των κοινοτικών πόρων κινδυνεύουν να χαθούν σε μια σημαντική, για το παγκόσμιο περιβάλλον, στιγμή. Οι επιπτώσεις από τις καταστρεπτικές πολιτικές μας έχουν οδηγήσει στις κλιματικές αλλαγές χωρίς να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς που θα επιφέρουν.

Έχοντας πάντοτε σαν δεδομένο την αισιόδοξη πλευρά του «επιχειρείν» στη Μαγνησία ελπίζω ότι όλοι εμείς, φορείς που καθορίζουν πολιτικές και επιχειρηματίες που επιχειρούν, θα δρομολογήσουμε και θα αντιληφθούμε εφαρμόζοντες τις πολιτικές έστω σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια φάση σεβόμενοι το περιβάλλον, ότι θα εξασφαλίσουμε όχι μόνο την τουριστική προοπτική αυτού του ευλογημένου τόπου αλλά και την συνύπαρξη των παιδιών μας, σε μια φιλική με το περιβάλλον ζωή, με τον τουρισμό να απαντά με διεξόδους στα αδιέξοδα της σημερινής πρόκλησης των κλιματικών αλλαγών. Η γενιά μου παρέλαβε από τους πατεράδες μας τον τουρισμό της περιοχής με μια προοπτική ανάπτυξης σε υπερθετικό βαθμό.

Στη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την εδραίωση αυτής της προοπτικής της περιοχής μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, με διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, στην ποιότητα, στο περιβάλλον και στην βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που πρέπει να παραδώσουμε στους επόμενους, γιατί το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη ύλη του φυσικού μας αντικειμένου, που είναι ο τουρισμός».

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς:

  • Ο Δήμαρχος Μουρεσίου, κ. Κώστας Λεβέντης
  • Ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κ. Μανώλης Ματαλλιωτάκης
  • Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Τ.Α.Μ. και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Ζαφείρης


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κεντρική ομιλία της Βουλευτή Μαγνησίας και πρώην Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κας. Ροδούλα Ζήση με θέμα «Τουρισμός: Απαντώντας στην πρόκληση των Κλιματικών Αλλαγών».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των παρακάτω προσώπων, σε αναγνώριση της προσφοράς τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον Τουρισμό μέσω του τουριστικού ρεπορτάζ:

  • Παναγιώτης Δημακουλέας, Δημοσιογράφος τουριστικού ρεπορτάζ
  • Όμιλος Καλοφωλιά με εκπρόσωπο τον κ. Δημήτρη Κρις, Διευθυντή Β. Ελλάδος
  • Βίκυ Κραντζαβέλου, Αρχισυντάκτρια & Ιδρύτρια Traveldailynews.gr
  • Θοδωρής Κουμέλης, Διευθυντής Σύνταξης & Ιδρυτής Traveldailynews.gr

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024