Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου χωρίς ιατρείο εν μέσω σεζόν
Αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου χωρίς ιατρείο εν μέσω σεζόν

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεσμεύθηκε να “ανεβάσει” το θέμα στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα που αφορά τόσο στην ασφάλεια των επισκεπτών, όσο και τη φήμη του προορισμού.

Σε συνέχεια της συνάντησης των τοπικών φορέων με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της οποίας, ένα από τα σοβαρά θέματα που αναδείχθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν και αυτό της μη λειτουργίας του Ιατρείου στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη, προκειμένου να θέσει στη διάθεσή του το σύνολο των στοιχείων που η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου έχει στη διάθεσή της για το θέμα, αλλά και τις ενέργειες που έχει κάνει προκειμένου να επιτύχει την λειτουργία του Ιατρείου, απευθυνόμενη τόσο στην 2η ΔΥΠΕ , όσο και στην Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλάκης περιέγραψε στον περιφερειάρχη την αδήρητη ανάγκη να λειτουργήσει το Ιατρείο του αεροδρομίου το συντομότερο δυνατόν, για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την λειτουργία αυτή καθαυτή του Ιατρείου, όσο και με την φήμη του προορισμού. Ειδικότερα τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός, σε ένα διεθνές αεροδρόμιο, όπως αυτό της Ρόδου και με το συνωστισμό που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να περιμένει κανείς ουσιαστική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών από το προσωπικό του αεροδρομίου, όσο εκπαιδευμένο κι αν θεωρείται αυτό στις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και πρότυπα, είναι απαραίτητο να υπάρχει γιατρός και ιατρικός εξοπλισμός σε κάθε αεροδρόμιο για την παροχή έγκαιρης ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί της Ρόδου, αξίζουν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αξιόπιστη ιατρική περίθαλψη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024