Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπιθεώρηση με drone σε συστήματα/οπτικά βοηθήματα των ελληνικών αεροδρομίων της Fraport
Αεροδρόμια

Επιθεώρηση με drone σε συστήματα/οπτικά βοηθήματα των ελληνικών αεροδρομίων της Fraport

Το αεροδρόμιο "Άννα Πολλάτου" στην Κεφαλονιά.

Η CANARD Drones πραγματοποίησε σε χρόνο ρεκόρ 26 ελέγχους Precision Approach Path Indicator (PAPI), 11 ελέγχους Approach Lighting Systems (ALS) και 13 ελέγχους βαθμονόμησης στα φώτα των αεροδιαδρόμων.

Η ισπανική CANARD Drones ανακοίνωσε την πρόσφατη ολοκλήρωση 50 εργασιών επιθεώρησης και βαθμονόμησης (καλιμπράρισμα, σ.σ. διαδικασία επαναφοράς οργάνου μέτρησης στις αρχικές συνθήκες) οπτικών βοηθημάτων σε 12 αεροδρόμια της Ελλάδας μέσω τεχνολογικής της λύσης, που βασίζεται στην ενοποίηση drones, εφαρμογών και cloud computing.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συνολικά 26 Precision Approach Path Indicator (PAPI), 11 Approach Lighting Systems (ALS) και 13 Runway Lights στα περιφερειακά αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω, Ρόδου, Σάμου, Μυτιλήνης και Σκιάθου, αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Ο Juan Diaz, CTO της CANARD Drones, εξήγησε: «Οι δραστηριότητές μας στην Ελλάδα ήταν ένα ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς μπορέσαμε να αναπτύξουμε τη λύση μας, που χαρακτηρίζεται από ευελιξία, αποτελεσματικότητα και τη διαθεσιμότητά της σε χρόνο ρεκόρ. Μέσα σε μερικές μέρες μπορέσαμε να εκτελέσουμε 50 επιχειρήσεις σε 12 διαφορετικά αεροδρόμια, κάτι που, αν είχε γίνει με παραδοσιακές μεθόδους, θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις λειτουργίες και το κόστος των αεροδρομίων».

Το αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” στην Κέρκυρα.

Η CANARD Drones έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη λύση όχι μόνο για την επιθεώρηση οπτικών βοηθημάτων, αλλά και ραδιοβοηθημάτων και βοηθημάτων υποδομής σε πολιτικά και στρατιωτικά αεροδρόμια. Μέσω μιας ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας που ενσωματώνει ένα drone και μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί η ίδια, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν, με διαθεσιμότητα 24/7, μια σειρά επαναλαμβανόμενων επιθεωρήσεων: PAPI, ALS, Runway Lights, ILS, VOR, ETOD / Obstacles και PCI.

Επίσης, με τα CANARD Drones, οι χρήστες γίνονται πλήρως αυτόνομοι, χρησιμοποιώντας το σύστημα για τη λήψη αποφάσεων με τα δεδομένα και τα αποτελέσματα να λαμβάνονται άμεσα.

Ο κ. Σάββας Καραγιάννης, διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Fraport Greece, σχολίασε: «Στη Fraport Greece δεσμευόμαστε αναμφίβολα στην καινοτομία, τη βελτιστοποίηση, την ασφάλεια, αλλα και τη βιωσιμότητα σε όλες τις επιχειρησιακές διαδικασίες στα αεροδρόμιά μας. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την CANARD Drones και οι άμεσες λύσεις της βαθμονόμησης για οπτικά βοηθήματα είναι πολύτιμες και απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τους στόχους της εταιρείας μας. Για να είμαστε στην πρώτη γραμμή του κλάδου των αεροδρομίων, πρέπει να “αγκαλιάσουμε” την τελευταί λέξη της τεχνολογίας».

Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας Hellenic Drones. Για το σκοπό αυτό, η CANARD Drones εκπαίδευεσε το προσωπικό της, για τη συνεργασία στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιχειρήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024