Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος στην Μεγ. Βρετανία και την Ιταλία
Αεροδρόμια

Χάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος στην Μεγ. Βρετανία και την Ιταλία

Για άλλη μια φορά κυριαρχεί χάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αυτή τη φορά λόγω τεχνικού προβλήματος.

Τεχνικό πρόβλημα στα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας και της Ιταλίας προκάλεσε χθες χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με χιλιάδες επιβάτες πτήσεων να αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Η ταλαιπωρία αυτή εντοπίστηκε σε πρόβλημα σχεδιασμού πτήσεων, το οποίο απαιτούσε χειροκίνητη επεξεργασία των πτήσεων, προκαλώντας περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας. Επρόκειτο για «πρόβλημα σχεδιασμού πτήσεων» που είχε επηρεάσει την ικανότητα του συστήματος να επεξεργάζεται αυτόματα τα σχέδια πτήσης.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, Virgin Atlantic και TUI, επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Οι εταιρείες ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των πτήσεων. Εντούτοις, αναμένεται ότι οι επιπτώσεις του προβλήματος θα κρατήσουν για μερικές μέρες, με προβλήματα διακίνησης εναέριας κυκλοφορίας να διαταράσσουν το κανονικό πρόγραμμα πτήσεων.

Η επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προτείνεται πριν από την αφετηρία προς τα αεροδρόμια, ενώ οι επιβάτες καλούνται να παρακολουθούν τα ανακοινωθέντα δρομολόγια. Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαχείριση των ακυρώσεων και των καθυστερήσεων, καθώς η ετοιμότητα για αναπρογραμματισμό των πτήσεων αποτελεί κεντρική στρατηγική για τη διασφάλιση της ευελιξίας και ικανότητας ανταπόκρισης στις αναταραχές.

Η πρόβλεψη είναι ότι οι επιπτώσεις αυτές θα διαρκέσουν μέρες, με τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας των πτήσεων. Οι ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της εβδομάδας επισημαίνονται, ενώ η προσοχή πρέπει να επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των επιβατών και την επιστροφή στην κανονική λειτουργία.

Η Βρετανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας τονίζει στην ανακοίνωση της: «Εντοπίσαμε και αποκαταστήσαμε το τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε το σύστημα προγραμματισμού πτήσεων σήμερα το πρωί. Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάστηκαν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς θα επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία.

Το πρόβλημα με τον προγραμματισμό πτήσεων επηρέασε την ικανότητα του συστήματος να επεξεργάζεται αυτόματα τα σχέδια πτήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχέδια πτήσεων έπρεπε να επεξεργάζονται χειροκίνητα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο όγκο, εξ ου και η απαίτηση για περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας.

Προτεραιότητά μας είναι πάντα να διασφαλίζουμε ότι κάθε πτήση στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ασφαλής και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση που προκαλεί αυτό. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την πτήση σας».

Συνολικά 232 πτήσεις που θα αναχωρούσαν από τα βρετανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν, το 8% δηλαδή των συνολικών αναχωρήσεων, ενώ αντίστοιχα 271 πτήσεις που θα προσγειώνονταν στα αεροδρόμια της χώρας ακυρώθηκαν, που μεταφράζεται στο 9% των συνολικών αφίξεων. Αυτό σημαίνει ότι στη χώρα έχει ακυρωθεί μία στις 10 πτήσεις.

Οι αεροπορικές εταιρίες η μία μετά την άλλη ζητούν συγγνώμη από τους επιβάτες τους, ενώ τονίζουν ότι πρέπει να παρακολουθούν τα εμαιλ τους και τα κινητά τους για να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024