Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςFinancial Times: Έρευνα στην Ολυμπιακή Αεροπορία για κρατικές επιχορηγήσεις

Financial Times: Έρευνα στην Ολυμπιακή Αεροπορία για κρατικές επιχορηγήσεις

Στο ‘μικροσκόπιο’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως να βρεθεί σύντομα η Ολυμπιακή Αεροπορία με στόχο την διερεύνηση τυχών κρατικών επιχορηγήσεων κατά παράβαση των δεσμεύσεων των κρατών μελών της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό […]

Στο 'μικροσκόπιο' της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως να βρεθεί σύντομα η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> με στόχο την διερεύνηση<...> τυχών κρατικών επιχορηγήσεων κατά παράβαση των δεσμεύσεων των κρατών μελών της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times.

Αυτή η εξέλιξη, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος του κρατικού αερομεταφορέα της Ελλάδας. Η τελική απόφαση για την διεξαγωγή ή όχι της έρευνας θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ, η αρμόδια επίτροπος για τις Μεταφορές, κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο, πιστεύει πως η ευρωπαϊκή βιομηχανία αερομεταφορών χρειάζεται επειγόντως εξυγίανση, με τον περιορισμό του αριθμού των ευρωπαϊκών εταιριών που σήμερα πετάνε (14 εθνικοί αερομεταφορείς) σε πέντε -έξι το πολύ, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές διεθνώς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στο άρθρο της Financial Times, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει μια ακόμη κοινοτική έγκριση για να χρησιμοποιήσει την υπόλοιπη κρατική εγγύηση (περίπου 150 εκατ. δολ.) για να στηρίξει ένα νέο δάνειο προς την ΟΑ από τις υπό δημόσιο έλεγχο ελληνικές τράπεζες. Όμως κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, είναι απίθανο να γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. η ΟΑ<.> έχασε τη δυνατότητα για περαιτέρω κρατική βοήθεια, όταν το 1998 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια τελική "ένεση" σε ρευστό 50 εκατ. δολ. και κρατικές εγγυήσεις περίπου 378 εκατ. δολ. για τη χρηματοδότηση της ανανέωσης του στόλου της εταιρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024