Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Air France γιορτάζει τα 90 της χρόνια με κομψότητα
Επέτειος

Η Air France γιορτάζει τα 90 της χρόνια με κομψότητα

Τα 90 χρόνια της γιορτάζει φέτος η Air France με γαλλική κομψότητα.

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Air France θα γιορτάσει την 90η της επέτειο και για να τιμήσει την επέτειο αυτή έχει ζητήσει από τον Xavier Ronze, επικεφαλής των εργαστηρίων σχεδιασμού των κουστουμιών στα μπαλέτα της Όπερας του Παρισιού, να δημιουργήσει μια συλλογή πέντε εμβληματικών φορεμάτων που ενσαρκώνουν την θρυλική ιστορία της εταιρείας. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2023, η Air France θα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έκθεσης που έχει προγραμματιστεί στο Galeries Lafayette Paris Haussmann όπου θα αποκαλυφθεί η συλλογή των φορεμάτων στις βιτρίνες του.

Η Air France δημιουργήθηκε από τον συγχώνευση των Air Orient, Air Union, Société Générale de Transports Aériens, της Compagnie Internationale de Navigation Aérienne και της Aéropostale και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 7 Οκτωβρίου 1933. Έκτοτε η εταιρεία συνεχίζει να γράφει τον μύθο της προωθώντας τη γαλλική τέχνη του ταξιδιού σε όλο τον κόσμο. Η Air France σήμερα προσφέρει στους επιβάτες της σχεδόν 1.000 καθημερινές πτήσεις προς 200 προορισμούς, με έναν στόλο που απαριθμεί περισσότερα από 240 αεροσκάφη.

Το 2023, η Air France γιορτάζει 90 χρόνια κομψότητας, 90 χρόνια τεχνολογίας, καινοτομίας και άνεσης στα αεροσκάφη της. Ενενήντα χρόνια ταξιδιών, γαστρονομίας, design, υψηλής ραπτικής, τέχνης και αρχιτεκτονικής. Από τη δημιουργία της, η εταιρεία γιορτάζει τη γαλλική αριστεία, το “je-ne-sais-quoi” που ο κόσμος αναγνωρίζει στη Γαλλία, χάρη στην εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού που φέρνει την κομψότητα σε νέα ύψη.

Η Air France γιορτάζει την αναζήτηση της τελειότητας και της φιλοδοξίας να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των τελευταίων τάσεων παρουσιάζοντας τη μοναδική της εμπειρία στον κόσμο. Με τη νέα συλλογή φορεμάτων η οποία ανατρέχει στην θρυλική ιστορία της εταιρείας, η Air France θα βρίσκεται στο επίκεντρο στις βιτρίνες των Galeries Lafayette στο Παρίσι από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2023. Το ξεχωριστό αυτό σκηνικό πρόκειται να φέρει την εταιρεία στο επίκεντρο, εξασφαλίζοντας ότι όλοι θα μπορούν να απολαύσουν το κομμάτι αυτό της γαλλικής κληρονομιάς, απρόσκοπτα.

Απεικονίζοντας 90 χρόνια κομψότητας

Για να φέρει στο προσκήνιο τα 90 αυτά χρόνια κομψότητας, η Air France αποκαλύπτει τη συλλογή από τα πέντε εμβληματικά φορέματα που φέρουν τα διαφορετικά μέρη της εταιρείας – αεροσκάφη και τεχνολογία, στολές και μόδα, εμβληματικές αφίσες που προωθούν το εκτενές δίκτυό της, γαστρονομία και τα σκεύη της, design και αρχιτεκτονική. Κάθε φόρεμα αποτελεί και μία πρόσκληση να ανακαλύψει κανείς αυτή τη θεματολογία η οποία επέτρεψε στην Air France να συνεχίσει να προσφέρει μόνο τα καλύτερα κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, και να κάνει πάντα νέα βήματα, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της.

Για την έμπνευση και τον σχεδιασμό αυτών των φορεμάτων, η Air France συνεργάστηκε με τον Xavier Ronze, επικεφαλής των εργαστηρίων σχεδιασμού των κουστουμιών στα μπαλέτα της Όπερας του Παρισιού. Ο δημιουργός ετοίμασε αυτά τα σχέδια από εμβληματικά κομμάτια που έχουν σημαδέψει την ιστορία της εταιρείας αλλά και σύγχρονα κομμάτια. Έχει κατορθώσει να συνδέσει την ιστορία με το σήμερα, δίνοντας ένα δυνατό αποτέλεσμα που συμβολίζει τα καλύτερα της Air France αλλά και ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Γαλλία στους δικούς της τομείς.

Η Air France στις Galeries Lafayette

Η Air France επέλεξε τις Galeries Lafayette, τον ναό της μόδας στην καρδιά του Παρισιού, για να παρουσιάσει αυτή την αυθεντική collection, ως μέρος των επετειακών εορτασμών της. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2023 θα παρουσιάσει την θρυλική ιστορία της και την κομψότητά της κοιτάζοντας μπροστά και αγκαλιάζοντας το μέλλον, σε 12 βιτρίνες των διάσημων καταστημάτων. Τα φορέματα φιγουράρουν ανάμεσα σε ορισμένα από τα πιο φίνα vintage αντικείμενα της Air France αλλά και σύγχρονων, αναδεικνύοντας τα 90 χρόνια άνεσης στους αιθέρες, θρυλικά αεροσκάφη, στολές διάσημων σχεδιαστών, design και υψηλής γαστρονομίας εν πτήσει.

Στην καρδιά του Παρισιού, η Air France επέλεξε να παρουσιάσει την κληρονομιά της με έναν τρόπο που θα είναι ελεύθερος και εύκολα προσβάσιμος σε όλους τους Γάλλους αλλά και ξένους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν τις πιο αγαπημένες τους αναμνήσεις από τα ταξίδια τους με την Air France ή να γίνουν μέρος του μύθου για πρώτη τους φορά.

Γίνε μέρος του μύθου

Στο εσωτερικό του καταστήματος, η εταιρεία έχει δημιουργήσει pop-up stores που προσφέρουν μια σειρά αντικειμένων που δημιουργήθηκαν ειδικά ή επανακυκλοφόρησαν για την φετινή επέτειο. Η Air France προσφέρει μια σειρά οικονομικών και κάποιων σπάνιων μοντέλων παλαιών και νέων αεροσκαφών, όπως επίσης και kits επιβατών, καρτ ποστάλ και tags αποσκευών και σημειωματάριων για τα 90 χρόνια. Έχει επίσης επανεκδώσει κάποια θρυλικά αντικείμενα όπως η διάσημη vintage τσάντα ταξιδιού της και εμβληματικές αφίσες. Η σειρά των αντικειμένων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο www.airfranceshopping.com.

Η Air France συνεργάζεται επίσης με επιλεγμένα πολυτελή γαλλικά brands – Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran και Le parapluie de Cherbourg – συνεχίζοντας να προωθεί την γαλλική τεχνογνωσία. Η συλλογή αυτή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις Galeries Lafayette. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Air France προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αγοράσουν πρωτότυπα σκεύη σερβιρίσματος με την υπογραφή του ζωγράφου Jean Picart Le Doux που χρησιμοποιήθηκαν στις καμπίνες La Première και Business μεταξύ του 1966 και της δεκαετίας του 2000. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών των ειδών θα διατεθούν στο Ίδρυμα Air France, το οποίο έχει αφιερωθεί στην υποστήριξη των παιδιών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια.

Επιδείξεις μόδας της Air France στο Galeries Lafayette Paris Haussmann

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου της επετείου, η Air France προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πραγματικές επιδείξεις μόδας που αναδεικνύουν τα 90 χρόνια της γαλλικής κομψότητας μαζί με τις Galeries Lafayette. Τα μοντέλα ντυμένα με στολές πιλότων, πληρωμάτων καμπίνας, προσωπικού αεροδρομίου και μηχανικών θα παρουσιάζονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος για να αναδείξουν την ιστορία των στολών της εταιρείας, το παρελθόν και το παρόν. Από τις πρώτες στολές “barman” έως τα κομμάτια υψηλής ραπτικής με την υπογραφή των μεγαλύτερων σχεδιαστών όπως οι Christian Dior, Cristóbal Balenciaga και Christian Lacroix, η επίδειξη μόδας αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στο στυλ των διαφορετικών εποχών της Air France.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024