Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα Δημοκρατία: Διαλύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία

Νέα Δημοκρατία: Διαλύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία

Η Ολυμπιακή Αεροπορία διαλύεται και η παραπλάνηση του πολίτη συνεχίζεται αναφέρει ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, σχολιάζοντας τον ισολογισμό του 2000 της Ο.Α. που δημοσιεύθηκε […]

Η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> διαλύεται και η παραπλάνηση του πολίτη συνεχίζεται αναφέρει ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος<...> της Νέας Δημοκρατίας<.> κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, σχολιάζοντας τον ισολογισμό του 2000 της Ο.Α.<.> που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, κ. Παπαληγούρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “η διάλυση της Ολυμπιακής συνεχίζεται, όπως μαρτυρά ο Ισολογισμός της για το 2000, που μόλις δημοσιεύθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι:

  • 32 δισ. δρχ. λειτουργικό έλλειμμα
  • 122 δισ. δρχ. συσσωρευμένες ζημιές
  • μόλις 645 εκατ. δρχ. τα ίδια κεφάλαια – και πάντως κάτω από το 1/10 του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη διαχείριση όμως της παραπλάνησης του πολίτη η Κυβέρνηση αποδεικνύεται οπωσδήποτε ικανότερη. Επέλεξε τα μέσα του Αυγούστου – τα μπάνια του λαού και την εποχή της τρομολαγνείας – για να δημοσιεύσει τα δυσμενή αποτελέσματα της Ολυμπιακής, με καθυστέρηση, μάλιστα, 14 μηνών, τόνισε ο κ. Παπαληγούρας.

Αν, όπως συστήναμε σταθερά από ετών, είχε προκριθεί η διενέργεια αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, θα είχαν αποφευχθεί τα παιδαριώδη, μέχρι δόλια, εγχειρήματα ‘εξυγίανσης’ (που στοίχισαν στον φορολογούμενο 1 τρισ. δρχ.), εκχώρησης της διοίκησης στους Βρετανούς, κατακερματισμού των δραστηριοτήτων, απαξίωσης και, εν τέλει, ξεπουλήματος του εθνικού μας αερομεταφορέα”, ανέφερε τελειώνοντας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024