Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤρεις ελληνικές τράπεζες επιλέχθηκαν ως οι νέοι σύμβουλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Τρεις ελληνικές τράπεζες επιλέχθηκαν ως οι νέοι σύμβουλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Σύμφωνα με ανακοινώσεις ο νέος σύμβουλος για την αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, επελέγη η ομάδα των επενδυτικών τμημάτων των τριών μεγαλυτέρων τραπεζών […]

Σύμφωνα με ανακοινώσεις ο νέος σύμβουλος για την αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>, επελέγη<...> η ομάδα των επενδυτικών τμημάτων των τριών μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας, δηλαδή της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας.

Η απόφαση αυτή ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρο Καρατζά και τους προέδρους της Alpha Bank και της Εμπορικής Γιάννη Κωστόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα αντίστοιχα, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Οι νέοι σύμβουλοι κλήθηκαν από την κυβέρνηση να συμβάλουν στην προσπάθεια αναζήτησης κεφαλαίων με βάση την πείρα τους και όχι να καταβάλλουν τα κεφάλαια. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Διονύσης Καλόφωνος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, εξέφρασε την προσδοκία και την ελπίδα να ευδοκιμήσει αυτή τη φορά η προσπάθεια που γίνεται, καθώς, όπως είπε, οι σύμβουλοι που επιλέγησαν, είναι ότι καλύτερο διαθέτουν αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Καλόφωνος εκτίμησε επίσης ότι η ομάδα των νέων συμβούλων έχει την πείρα και την ικανότητα να αναζητήσει και να εξεύρει τα κεφάλαια που χρειάζεται η Ολυμπιακή για την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος.

Αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> θα διεκδικήσει από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους δύο δισ. δρχ. για διαφυγόντα κέρδη από την χθεσινή 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν εργατικά κέντρα για το ασφαλιστικό και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές πτήσεις, αφού πραγματοποιήθηκε μόνο μία ανά προορισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα όταν ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ<.> θα απεργήσουν, η διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου εκδόθηκε γύρω στις 11 π.μ., χθες το πρωί ενώ η απεργία είχε ήδη ξεκινήσει από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024