Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνήσυχη η Ισπανία για την ασφάλεια των πτήσεων της Ryanair στον εανέριο χώρο της
Αεροπορικές εταιρείες

Ανήσυχη η Ισπανία για την ασφάλεια των πτήσεων της Ryanair στον εανέριο χώρο της

Η ισπανική κυβέρνηση ζητά επιθεωρώσεις στα αεροσκάφη της ιρλανδικής αεροπορικης εταιρείας Ryanair που πετούν προς τη χώρα, μετά από σειρά επεισοδίων που αφορούν τεχνικά προβληματα στα αεροσκάφη.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα ζητήσει τη διενέργεια επιθεωρήσεων στα αεροσκάφη της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair που πετούν προς τη χώρα, μετά από σειρά επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Ιπανός υπουργός Υποδομών, Rafael Catala, δήλωσε ότι οι ισπανικές αρχές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να επιθεωρούν τα αεροσκάφη αυτά και να εποπτεύουν σοβαρά την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι πετούν ουσιαστικά στην Ισπανία. Ήδη το υπουργείο Υποδομών της χώρας έχει ζητήσει γραπτώς από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών Siim Kallas, τις ιρλανδικές αρχές, καθώς και την πολιτική αεροπορία να συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα.

Το περασμένο Σάββατο, πτήση της Ryanair από το Bristol της Βρετανίας προς το αεροδρόμιο Reus Tarragona, στην Καταλονία, αντιμετώπισε πιθανό πρόβλημα με έναν από τους κινητήρες και αποφασίστηκε αλλαγή στο σχέδιο πτήσης και προσγείωση στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης, 100 μίλια από τον αρχικό προορισμό. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και χθες στην πτήση της εταιρείας από το Παρίσι, προς την πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων, Τενερίφη. Το αεροπλάνο με 159 επιβάτες κλήθηκε σε προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης. Τον περασμένο Ιούλιο τρία αεροσκάφη της εταιρείας πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ύστερα από σχετική σύσκεψη των αρμοδίων, το ισπανικό υπουργείο δήλωσε: “Συμφωνήθηκε ότι οι συνθήκες του συγκεκριμένου περιστατικού στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης στις 16 Σεπτεμβρίου θα εξεταστούν από κοινού από την Υπηρεσίες Αεροπορίας της Ιρλανδίας και τις Ισπανίας”.

Η Ryanair αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Χαιρετίζουμε τη σημερινή κοινή δήλωση των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, η οποια επιβεβαιώνει ότι τα στάνταρντ ασφαλείας της Ryanair είναι ίδια με αυτά των ασφαλέστερων αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης”.

Σημειώνεται ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Ισπανία ξεκίνησε έρευνα χθες, αναφέροντας ότι είχε λάβει πάνω από 1.000 καταγγελίες για την Ryanair από την αρχή του 2012.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024