Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα στην Κέρκυρα
Αερομεταφορές

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα στην Κέρκυρα

Η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας στο νησί, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα (η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως).

O υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας, στο λιμένα Κέρκυρας. Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία αυτού, πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, κ. Σπύρο Ανδριώτη, την ενδιαφερόμενη εταιρεία υδροπλάνων, καθώς και τον Καναδό πρέσβη, Robert Peck.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας στο νησί, η οποία περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα (που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα. Η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως).
  • Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης.
  • Αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του λιμένα.

Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, κ. Τάσο Γκόβα, παρουσίασε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τους στόχους της, ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο κ. Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των αδειοδοτήσεων επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ δήλωσε για το θέμα: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που το ΥΠΕΚΑ συμβάλει στη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας. Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία. Κάνουμε πράξη τη στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών. Τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών επίσης τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023