Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιβάτες παροτρύνουν σε μποϋκοτάζ της Ryanair ύστερα από περιστατικό σε αεροπλάνο της
Αεροπορικές εταιρείες

Επιβάτες παροτρύνουν σε μποϋκοτάζ της Ryanair ύστερα από περιστατικό σε αεροπλάνο της

Βίαιη απομάκρυνση γυναίκας επιβάτη από αεροπλάνο της Ryanair λόγω επιπλέον χειρααποσκευής ή παραβίασης κανόνων ασφαλείας οδηγεί σε διαμαρτυρία στα Social Media και προτροπή σε μποϋκοτάζ της εταιρείας.

Η Ryanair αντιμετωπίζει εκκλήσεις για μποϋκοτάζ ύστερα από ένα βίντεο στο Youtube, που δείχνει τη βίαιη απομάκρυνση μιας επιβάτιδος από αεροπλάνο της εταιρείας. Το βίντεο, το οποίο έχουν ήδη δει πάνω από 100.000 φορές, δείχνει τη γυναίκα να διαμαρτύρεται στους φρουρούς ασφαλείας πριν εκείνοι την απομακρύνουν από το αεροσκάφος που ήταν προσγειωμένο στο αεροδρόμιο της Βαλένθια στη Ισπανία.

Οι συνεπιβάτες της ισχυρίζονται ότι της απαγορεύτηκε να πετάξυ καθώς παρέκλινε των σκληρών κανόνων της Ryanair περί μεταφοράς μίας μόνο χειραποσκευής. Ανέφεραν ότι η γυναίκα μετέφερε ένα βιβλίο και ένα εγχειρίδιο, τα οποία δε χωρούσαν στην τσάντα της και εν τέλει απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο ακόμα και ύστερα από τις παρεκκλίσεις των συνεπιβατών της να τοποθετήσει τα πράγματά της στις δικές τους χειραποσκευές.

Η Ryanair παρ’όλα αυτά επέμεινε πως η γυναίκα απομακρύνθηκε διότι πέρασε από την πύλη σπρώχνοντας το προσωπικό, χωρίς την επίδειξη κάποιου εγγράφου ταυτότητας, παραβιάζοντας έτσι τους κανονισμούς ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στο Twitter στην Ισπανία, με τους επιβάτες να παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τη Ryanair. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Ισπανία εκτελεί ήδη έρευνα για τη Ryanair μετά τη λήψη πάνω από 1.000 καταγγελιών για την αεροπορική εταιρεία φέτος.

Έρευνα επίσης διεξάγεται και εκ μέρους των αεροπορικών αρχών ασφαλείας μετά από μια σειρά εκτροπών πτήσεων και προσγειώσεων εκτάκτου ανάγκης που έγιναν νωρίτερα φέτος στην Ισπανία. Η Ryanair επιμένει ότι τα αεροπλάνα της είναι ασφαλή και τηρούν όλες τις διαδικασίες ασφαλείας της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Ryanair περιορίζει τους επιβάτες σε μία μόνο χειραποσκευή με μέγιστο βάρος 10 κιλά, κάτι που είναι περισσότερο “γενναιόδωρο” σε σχέση με όσα προσφέρουν άλλες αεροπορικές χαμηλού κόστους, αλλά τα τιμολόγιά της για το check-in των αποσκευών είναι από τα ακριβότερα στην αγορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024