Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates ετοιμάζεται να ξεκινήσει υπερατλαντική πτήση
Αεροπορικές εταιρείες

Η Emirates ετοιμάζεται να ξεκινήσει υπερατλαντική πτήση

Το απευθείας δρομολόγιο της Emirates μεταξύ Ιταλίας και Αμερικής θα αποτελέσει μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στην ηπειρωτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιτρέποντας στην Emirates να επωφεληθεί από την αυξημένη επιβατική κίνηση των δύο πόλεων.

Συνδέοντας την ηπειρωτική Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική, η Emirates θα εγκαινιάσει την 1η Οκτωβρίου 2013 απευθείας πτήση μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, τη μοναδική υπερατλαντική πτήση της εταιρείας.

Το απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Ιταλίας και Αμερικής θα αποτελέσει μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στην ηπειρωτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιτρέποντας στην Emirates να επωφεληθεί από την αυξημένη επιβατική κίνηση των δύο πόλεων, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για λόγους αναψυχής.

Εκτός από την υπάρχουσα επιβατική αγορά μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, η Emirates έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα πτήσεών της με στόχο να εξασφαλίσει τη μέγιστη συνδεσιμότητα και με άλλες βασικές αγορές. Οι πελάτες σε όλη την Ευρώπη που επιθυμούν να απολαύσουν τις βραβευμένες υπηρεσίες της, θα έχουν την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της πτήσης από τη συνεργασία της Emirates με την easyJet για τακτικούς επιβάτες, με την απρόσκοπτη σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, μέσω Μιλάνου. Κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη συνεργασία της Emirates με τη JetBlue, η οποία διευκολύνει τις συνδέσεις με διάφορους προορισμούς στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ακτής.

“Η λειτουργία ενός υπερατλαντικού δρομολογίου βρίσκεται στα σχέδιά μας εδώ και αρκετό καιρό. Έχοντας παρακολουθήσει στενά την επιβατική κίνηση, έχουμε παρατηρήσει σημαντική ζήτηση τόσο για μια απευθείας σύνδεση, αλλά κυρίως για το προϊόν της Emirates. Το δρομολόγιο προς το παρόν είναι υποεξυπηρετούμενο, καθώς ουσιαστικά απουσιάζει ένα ισχυρό και βραβευμένο προϊόν, και αυτό αποτελεί ένα σαφές άνοιγμα για την Emirates. Στόχος μας είναι να επωφεληθούμε της ευκαιρίας, τονώνοντας περαιτέρω τη ζήτηση και ενθαρρύνοντας την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης και προς τους δύο προορισμούς”, δήλωσε ο Tim Clark, πρόεδρος της Emirates.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER και θα αποτελεί επέκταση ενός εκ των τριών καθημερινών δρομολογίων που πραγματοποιούνται σήμερα μεταξύ Ντουμπάι και Μιλάνου. Η πτήση θα αναχωρεί από το Ντουμπάι και με μία σύντομη στάση στο Μιλάνο, οι επιβάτες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη Νέα Υόρκη. Στην πτήση της επιστροφής, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν στο Μιλάνο, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Ντουμπάι. Η υπηρεσία μίας στάσης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής σε άλλα δρομολόγια της Emirates, προσφέροντας στους επιβάτες την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο προορισμό ή να κάνουν ένα διάλειμμα στο πολύωρο ταξίδι τους.

Οι δύο πόλεις μοιράζονται την αγάπη τους για το φαγητό, τη μόδα και το design, με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί την πόλη με τη μεγαλύτερη ιταλική παροικία στην Αμερική. Το νέο δρομολόγιο, εκτός από το να προσφέρει εξαιρετική σύνδεση σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αναμένεται να γίνει πολύ δημοφιλές σε επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αξιοθέατα πολλών πόλεων με ένα αεροπορικό εισιτήριο.

“Η νέα υπηρεσία αποτελεί την τέλεια σύζευξη των δύο πόλεων. Και οι δύο προορισμοί προσφέρουν στους επισκέπτες ένα δυναμικό μείγμα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας και είμαστε βέβαιοι ότι η νέα αυτή υπηρεσία δε θα διευκολύνει μόνο τη μεταξύ τους σύνδεση, αλλά θα διευκολύνει περαιτέρω τις συνδιαλλαγές επιχειρήσεων, εμπορίου και τουρισμού”, πρόσθεσε ο κ. Clark.

Η νέα υπηρεσία, που αποτελεί επέκταση της μίας εκ των τριών καθημερινών πτήσεων προς Μιλάνο, όπου έχει την έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν με χορηγό την Emirates, θα αυξήσει της πτήσεις της Emirates προς Νέα Υόρκη σε τρεις, ημερησίως.

“Από την ένταξη της Νέας Υόρκης στο δίκτυο προορισμών μας το 2004, η ζήτηση παρουσιάζει σταθερά αυξητικές τάσεις. Πρόσφατα αυξήσαμε τον αριθμό των πτήσεων σε δύο ημερησίως, που πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Α380 προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση, ενώ τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε μία επιπλέον πτήση, η οποία θα εκτελείται μέσω Μιλάνου. Όχι μόνο αναγνωρίζουμε τις υπάρχουσες προοπτικές από την κίνηση ομογενών, αλλά επίσης γνωρίζουμε πλήρως τις επιχειρηματικές προοπτικές που προδιαγράφονται από περιφερειακές περιοχές”, συμπλήρωσε ο κ. Clark.

Η Emirates θα πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο με το υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφος Boeing 777-300ER διαθέτοντας 8 καθίσματα στην Πρώτη Θέση, 42 στη Διακεκριμένη και 310 στην Οικονομική Θέση. Το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με το βραβευμένο σύστημα ice της Emirates, προσφέροντας περισσότερα από 1.400 κανάλια ψυχαγωγίας εν πτήσει, καθώς και υψηλής γαστρονομίας γεύματα που θα ετοιμάζονται από σεφ.

Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ENAC) έχει παράσχει την εξουσιοδότησή της για την υπηρεσία μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης σε μια επιπλέον διμερή βάση και η Emirates διατηρεί τη βεβαιότητα ότι σε διάστημα 18 μηνών από την έναρξη του δρομολογίου, η αξιολόγηση θα επιδείξει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ιταλική οικονομία, στους κλάδους των εξαγωγών, του τουρισμού και των αεροδρομίων.

“Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη της ENAC και πιστεύω ότι θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην ιταλική αγορά των αερομεταφορών και αεροδρομίων”, δήλωσε ο κ. Clark.

Η πτήση της Emirates με κωδικό EK205 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:05 με ώρα άφιξης στο Μιλάνο στις 13:50. Η πτήση θα αναχωρεί στη συνέχεια από το Μιλάνο στις 16:00 με ώρα άφιξης στη Νέα Υόρκη στις 19:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση της επιστροφής με κωδικό EK206 θα αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη στις 22:20 με ώρα άφιξης στο Μιλάνο στις 12:15 την επόμενη μέρα. Η ώρα αναχώρησης για το Ντουμπάι έχει οριστεί για τις 14:00, με ώρα προσγείωσης στο Ντουμπάι στις 22:05.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024