Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤον Ευρωπαϊκό Χάρτη Οδικής Ασφάλειας υπέγραψε ο όμιλος Louis

Τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Οδικής Ασφάλειας υπέγραψε ο όμιλος Louis

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Αντιπρόεδρος της κ. Jacques Barrot, την περασμένη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007, στις Βρυξέλλες, ο όμιλος Louis υπέγραψετον «Ευρωπαϊκό […]

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Αντιπρόεδρος της κ. Jacques Barrot, την περασμένη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007, στις Βρυξέλλες, ο όμιλος Louis υπέγραψε<...>τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Οδικής Ασφάλειας» (European Road Safety Charter).

Ο «Ευρωπαϊκός Χάρτης Οδικής Ασφάλειας» αποτελεί πρωτοβουλία του ιδίου του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και υπογράφεται κάθε χρόνο από 15 πολυεθνικές εταιρίες, που έχουν την βάση τους σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Shell, η Nokia, η IKEA και πολλές άλλες, οι οποίες προσεγγίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλούνται να συμβάλουν ενεργά στην προβολή και εμπέδωση συνείδησης για την Οδική Ασφάλεια. Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επελέγη για συμμετοχή Κυπριακή πολυεθνική, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα, τόσο τον όμιλο Louis, όσο και την Κύπρο γενικότερα.

Εκ μέρους της διοίκησης του ομίλου, τον χάρτη υπέγραψε ο κ. Βάκης Λοΐζου, Αντιπρόεδρος του ομίλου Louis. Μιλώντας ενώπιον διακοσίων αξιωματούχων της Ε.Ε., καθώς και προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό χώρο της Ευρώπης, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιλογή και τη δυνατότητα που έδωσε στον όμιλο Louis να συνδράμει ενεργά για ένα τόσο εξαιρετικής σημασίας σκοπό. Συνεχάρη επίσης τον κ. Barrot για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που έχει αποδώσει ουσιαστικούς καρπούς και συνέβαλε τα μέγιστα στην μείωση των θανάτων από οδικά ατυχήματα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη.

Ο όμιλος Louis έχει αποφασίσει την ανάδειξη του 2008 σε έτος προώθησης της Οδικής Ασφάλειας μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Χάρτη. Έχει ήδη υποβληθεί πλήρες πλάνο ενεργειών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο έχει εγκριθεί και καλύπτει τόσο το τοπικό κοινό, όσο και τους 1.200.000 τουρίστες που φιλοξενεί ετησίως ο όμιλος Louis. Το εν λόγω πρόγραμμα ενεργειών θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοΐζου δήλωσε: «Είναι για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά να εκπροσωπούμε την Κύπρο για πρώτη φορά σε αυτό τον σημαντικό θεσμό που αποσκοπεί να σώσει 25.000 ζωές κάθε χρόνο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε ένα πρόγραμμα που αγγίζει τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Όλοι γνωρίζουμε ότι δυστυχώς χάνονται κάθε χρόνο πολλές ζωές τόσο άδικα. Ευχή όλων μας είναι το μήνυμα για Οδική Ασφάλεια να εμπεδωθεί από όλους και ιδιαίτερα τους νέους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024