Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία του ΣΕΤΕ με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου

Συνεργασία του ΣΕΤΕ με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου

Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ του ΣΕΤΕ, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και συγκεκριμένα με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Σχεδιασμός, Διοίκηση, και Πολιτική του Τουρισμού’, της […]

Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ του ΣΕΤΕ<.>, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και του Πανεπιστημίου του Αιγαίου<...> και συγκεκριμένα με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Σχεδιασμός, Διοίκηση, και Πολιτική του Τουρισμού', της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, ο ολοένα αυξανόμενος ρόλος και σημασία του τουρισμού για τη χώρα μας, καθιστούν, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιτακτικότερη την ανάγκη επιστημονικής προσέγγισης των θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του. Ο ΣΕΤΕ στοχεύοντας στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού, διευρύνει και επισημοποιεί τη μέχρι σήμερα συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασία των δύο μερών, εντάσσεται η από κοινού με το Μεταπτυχιακό Τμήμα έρευνα επί τουριστικών θεμάτων, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Επίσης, ο Σύνδεσμος και οι τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη του, θα υποστηρίξουν τόσο τις ερευνητικές εργασίες των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Τμήματος, όσο και τη σύνδεση των ερευνητικών ενδιαφερόντων με την επιχειρηματική πραγματικότητα στο πλαίσιο του θεσμού της πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Λέκκας ανέφερε σχετικά με το θέμα ότι 'οι Έλληνες αποκτούν τα έσοδα τους από τον τουρισμό, την γεωργία, και την κλωστοϋφαντουργία, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν τμήματα εκπαίδευσης για αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς. Με πείσμα προσπαθούμε να ιδρύσουμε προπτυχιακό τμήμα. Ιδρύσαμε όμως μεταπτυχιακό. Η έρευνα στα πανεπιστήμια έχει επιστημονικό αλλά και κριτικό χαρακτήρα. Μας ενδιαφέρει η ανάδειξη της επιστημονικής αλήθειας. Όλοι και πάνω από όλα οι επιχειρήσεις πρέπει να ασχοληθούν με την έρευνα'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024