Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠροχωρά το πρόγραμμα φιλοξενίας επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων σε κατοικίες

Προχωρά το πρόγραμμα φιλοξενίας επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων σε κατοικίες

Περισσότερες από 3.500 ιδιωτικές κατοικίες έχουν ελεγχθεί από την κοινοπραξία “Φιλοξενία `04”, ενώ με 600 από αυτές έχουν υπογραφεί συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες τους…

Περισσότερες από 3.500 ιδιωτικές κατοικίες έχουν ελεγχθεί από την κοινοπραξία “Φιλοξενία `04”, ενώ<...> με 600 από αυτές έχουν υπογραφεί συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες τους και 300 συμβόλαια ενοικίασης σε επισκέπτες κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ άλλων, έδωσε στην δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής Φιλοξενίας της `Αθήνα 2004` κ. Βασίλης Νειάδας και ο εκπρόσωπος της “Φιλοξενία `04” κ. Κωνσταντίνος Πάλλης. Ο κ. Νειάδας επεσήμανε ότι το πρόγραμμα ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών, το οποίο αποτελεί ένα αρμονικό συμπλήρωμα του συνολικότερου προγράμματος φιλοξενίας το οποίο έχει καταρτιστεί από την `Αθήνα 2004`, είναι το μεγαλύτερο που έχει υλοποιηθεί στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρθηκε στην φερεγγυότητα των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει το τεράστιο αυτό έργο και υπογράμμισε ότι δεν είναι απλές ενοικιάσεις κατοικιών, αλλά πρόκειται για μια πλήρη παροχή υπηρεσιών στον ενδιαφερόμενο, που περιλαμβάνει, εκτός από μια απλή ενοικίαση σπιτιού, και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Πάλλης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως τις αρχές του θέρους και οι ενδιαφερόμενοι να διαθέσουν τα σπίτια τους θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ως τις 31 Μαΐου. Τόνισε ότι με πρόσφατη απόφαση του ΕΟΤ στο εξής είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και κατοικίες οι οποίες κτίστηκαν προ του 1981, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα προσκομίσουν βεβαίωση του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων ότι η κατοικία τους δεν υπέστη ζημιές κατά το σεισμό της Αθήνας εκείνης της εποχής ή εφόσον είχε υποστεί οι ζημιές αποκαταστάθηκαν σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς που προβλέπονταν από την Πολιτεία. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 24.000 αιτήσεις ιδιοκτητών κατοικιών όλων των κατηγοριών και πρόθεση της κοινοπραξίας είναι να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις, παρόλο που ο στόχος του προγράμματος για ενοικίαση περίπου 3.000 κατοικιών παραμένει σταθερός, αριθμός που ισοδυναμεί με 12.000 επισκέπτες την ημέρα.

Ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας “Φιλοξενία `04”, επανέλαβε ότι η επιλογή των κατοικιών και η κατάταξή τους σε κατηγορία ανάλογα με την ποιότητα, το μέγεθος και τις άλλες εξυπηρετήσεις που παρέχουν, γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια:

  • Βασικό στοιχείο είναι η τοποθεσία του ακινήτου
  • Η ποιότητα της κατασκευής: “ακόμη και παλιά σπίτια θα θέλαμε, καλοσυντηρημένα σπίτια”
  • .

  • Το μέγεθος της κατασκευής: “η έμφαση δίνεται σε μικρότερου μεγέθους σπίτια”
  • Η ηλικία
  • Η συντήρηση της οικοδομής και της επίπλωσής της και βεβαίως οι επιπλέον ανέσεις που προσφέρει κάθε σπίτι.

Οι ιδιοκτήτες, υπενθύμισε, θα εισπράττουν 35-40 ευρώ ανά κλίνη για την Γ΄ κατηγορία, 70 ευρώ για τη Β΄ και 90 ευρώ για την Α΄ κατηγορία. Με την υπογραφή του συμβολαίου θα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες το 10% του συμβολαίου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα αμέσως μετά την εγκατάσταση του/των ενοικιαστών.

Επίσης, ο κ. Πάλλης ανέφερε ότι η ζήτηση είναι αυξημένη για μικρές κατοικίες που βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Όσοι νοικιάσουν κατοικία από την “Φιλοξενία `04” και είναι κάτοικοι του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου, έχουν εξασφαλισμένα και τα εισιτήρια των Αγώνων, καθώς η κοινοπραξία είναι η μόνη που έχει εξασφαλισμένα για τους πελάτες της εισιτήρια, βάση της σύμβασης με την `Αθήνα 2004`. Μάλιστα, όσοι σπεύσουν να ενοικιάσουν σπίτι ως το τέλος Απριλίου θα συμμετάσχουν και σε κλήρωση για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Η “Φιλοξενία `04” είναι επίσημος αδειούχος από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και στη διαχείριση του προγράμματος και στην εταιρία συμμετέχουν οι κλάδοι Real Estate της Alpha Bank και της Eurobank, καθώς επίσης και ταξιδιωτικοί Οργανισμοί οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024