Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήJazz on the Hill στο Sani Festival 2014
Φεστιβάλ

Jazz on the Hill στο Sani Festival 2014

Το τριήμερο του 'Jazz on the Hill' στο φετινό Sani Festival έχει στο επίκεντρό του την καθαρόαιμη αμερικανική jazz.

Με την ενότητα αφιερωμένη στη jazz μουσική, την αιχμή του δόρατος του φεστιβάλ, ανοίγει και η φετινή αυλαία του Sani Festival 2014. Στο “Jazz on the Hill” αυτή τη φορά το επίκεντρο είναι η καθαρόαιμη αμερικανική jazz:

Η ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγός Terri Lyne Carrington, η πρώτη γυναίκα ντράμερ που έχει βραβευτεί με Grammy στην κατηγορία Best Jazz Instrumental Album, θα παρουσιάσει ένα σεπτέτο αποτελούμενο μόνο από γυναίκες μουσικούς, ενώ στη φωνή παρουσιάζει σε τζαζ ρεπερτόριο τη διάσημη φωνή της r’n’b και παλιά γνώριμη του φεστιβάλ, Lizz Wright.

Το Σάββατο 12 Ιουλίου ο συνθέτης –μεταξύ άλλων- όλων των μουσικών σκορ των ταινιών του Spike Lee και καλλιτεχνικός διευθυντής του Herni Mancini Institute, Terence Blanchard, δέχθηκε την πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ για να παρουσιάσει ένα ειδικό πρότζεκτ, ένα jazz symphony project, όπου δύο μουσικές συναντήσει – “προξενιά” θα συμβούν:
Α. Σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και προσφάτως καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ, κ. Στέφανου Τσιαλή, αλλά και σολίστ μουσικούς της τζαζ της Θεσσαλονίκης.
Β. Το δημιουργικό “blend” της κλασικής μουσικής με αυτή της τζαζ. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος ένα Ρέκβιεμ jazz που έχει συνθέσει με αφορμή τον κυκλώνα “Κατρίνα” που κατέστρεψε τη γενέτειρά του, τη Νέα Ορλεάνη, με τον τίτλο “A Tale of God’s Will”, ενώ στο δεύτερο μέρος θα “μουσικολογήσουν” με κρεσέντα και uptempo μουσικές από ταινίες του του Spike Lee.

Το τριήμερο του ‘Jazz on the Hill” στο φετινό Sani Festival κλείνει την αυλαία του με τον Νικόλα Αναδολή με το τρίο του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024