Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΜνημόνιο συνεργασίας ΥΠΠΟΑ – Κοινωφελούς Ιδρύματος 'Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης'
Πολιτισμός

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΠΟΑ – Κοινωφελούς Ιδρύματος 'Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης'

Ανάπτυξη δράσεων για την αποφυγή ρύπανσης και τη διαχείριση απορριμμάτων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και στην ευαισθητοποίηση και την εμπέδωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

​Η ανάπτυξη δράσεων σε τομείς και ζητήματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στην προστασία του μνημειακού αποθέματος, αποτελεί το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης”. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Εύη Λαζού.

Όπως δήλωσε η κα Μενδώνη, “με το Κοινωφελές Ίδρυμα ‘Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης’, το οποίο διακρίνεται για την ευαισθησία του σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έχουμε μακρά και εξαιρετική συνεργασία. Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΠΠΟΑ και στο Ιδρυμα Λασκαρίδη προσβλέπουμε στη διενέργεια δράσεων για την αποφυγή ρύπανσης και τη διαχείριση απορριμμάτων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και στην ευαισθητοποίηση και την εμπέδωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Η προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αγκαλιάζει τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος μας, αποτελώντας αδιάσπαστη ενότητα”.

Από την πλευρά της, η κα Λαζού σημείωσε ότι “το περιβάλλον είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και η προστασία του υποχρέωση και προτεραιότητά μας. Το Κοινωφελές Ίδρυμα ‘Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης’, το οποίο από την ίδρυσή του εστιάζει τη δράση του στην περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη της κληρονομιάς μας, με ιδιαίτερη χαρά ενώνει τις δυνάμεις του με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής του περιβαλλοντικού μας πλούτου”.

Στη φωτογραφία, η κα Λίνα Μενδώνη (αριστερά) με την κα Εύη Λαζού, στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024