Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούASIA FORUM 2000: Ο τουρισμός μέσο ανάπτυξης για Ελλάδα, Σλοβακία, και Αλγερία

ASIA FORUM 2000: Ο τουρισμός μέσο ανάπτυξης για Ελλάδα, Σλοβακία, και Αλγερία

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί το κύριο μέσο για την ανάπτυξη των οικονομιών υπογράμμισαν οι σύνεδροι από την Αλγερία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, μιλώντας προ ημερών στις εργασίες του […]

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί το κύριο μέσο για την ανάπτυξη των οικονομιών υπογράμμισαν οι σύνεδροι από την Αλγερία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, μιλώντας<...> προ ημερών στις εργασίες του Asia Forum<.> 2000.
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους 20 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υπεύθυνη διαχείρισης έργων του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, Ελένη Δεσσίλα.
Σύμφωνα με την κ. Δεσσίλα, 'η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα, αποτελεί το 18,3% του ΑΕΠ', ενώ υπογράμμισε ότι 'ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πραγματοποιούνται σημαντικά έργα'.
Ειδικότερα, ανέφερε τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στα Σπάτα, από τον Μάρτιο, το επενδυτικό σχέδιο του ΟΣΕ, ύψους 3,2 δισ. δολ., για τον εκσυγχρονισμό και το άνοιγμα πύλης προς την Ευρώπη, την αναβάθμιση των εμπορικών λιμανιών, την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, καθώς και τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα.
Καταλήγοντας, η κ. Δεσσίλα σημείωσε ότι υπάρχει επενδυτικός νόμος, που παρέχει κίνητρα και κατάλληλες συνθήκες για τους επενδυτές.
Στο πρόγραμμα που εκπόνησε από το 1993 η κυβέρνηση της Αλγερίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Επενδύσεων της Αλγερίας, Abdelhamid Ourabia. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην πολιτική επενδύσεων για τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στην προσέλκυση ξένων επενδυτών. Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης, σημείωσε, είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας της με φορείς του ιδιωτικού τομέα. Ήδη, το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τον καίριο αυτό οικονομικό τομέα, δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση 70 ξενοδοχειακών μονάδων.
Επίσης, όπως επεσήμανε προτεραιότητα δίδεται στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών υποδομών, ενώ κρίσιμη θεωρείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή τέτοιων. Καταλήγοντας, ο κ. Ourabia, υπογράμμισε ότι στον τομέα των μεταφορών η Αλγερία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.
'Ο τουρισμός αποτελεί το πιο σημαντικό κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο του 20ου αιώνα και θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται και στο μέλλον', επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Lumio Ltd, από τη Σλοβακία Lubomir Dumbecky.
'Η τουριστική βιομηχανία, αποτελεί το 13% του ΑΕΠ της χώρας', σημείωσε ο κ. Dumbecky, ενώ όπως υπογράμμισε, 'σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Τουριστικό Οργανισμό, η ετήσια ανάπτυξη του τουρισμού, εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 4,6%'.
Μιλώντας για την ισχύουσα τουριστική νομοθεσία, ο κ. Dumbecky υπογράμμισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε αυτήν, προκειμένου να καταστεί 'ελκυστική' για τους ξένους επενδυτές. Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί έρευνα αγοράς για να εξακριβωθούν τα αποτελέσματα από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου.
Παράλληλα, ο κ. Dubecky, αναφερόμενος στις πηγές τουρισμού, είπε ότι 'υπάρχουν 7 εθνικά πάρκα, πάνω από 300 θερμικές πηγές, 3.741 σπήλαια και 23 λουτρά για την καταπολέμηση ασθενειών'. Επίσης ανέφερε ότι 'τέσσερα από τα αξιοθέατα της χώρας του συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024