Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Χαβάη εκκενώνεται από ντόπιους και τουρίστες, στους έξι οι νεκροί από τις πυρκαγιές
Προορισμός

Η Χαβάη εκκενώνεται από ντόπιους και τουρίστες, στους έξι οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Περίπου 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Χαβάη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, όπου πολλοί κάτοικοι και τουρίστες έτρεξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, δραματική είναι η κατάσταση στη νήσο Maui, όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Richard Bissen. Σπίτια και καταστήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ τουρίστες και κάτοικοι έτρεξαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Τουλάχιστον 4.000 τουρίστες προσπαθούσαν να φύγουν από το δυτικό Maui, δήλωσε ο Ed Sniffen του Τμήματος Μεταφορών της Χαβάης. Αν και τουλάχιστον 16 δρόμοι ήταν κλειστοί, το αεροδρόμιο του Maui λειτουργούσε πλήρως και οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τους ναύλους και προσφέρουν “waivers” για να απομακρύνουν τους ανθρώπους από το νησί.

Lahaina town

H ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 12 ανθρώπους στα ανοιχτά της Lahaina, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στο Μάουι, όπου όλα τα σκάφη στο λιμάνι της κάηκαν, όπως και τρία μουσεία, πολλά σπίτια και το ιστορικό ξενοδοχείο 122 ετών, Pioneer Inn.

Τα νοσοκομεία του νησιού έχουν κατακλυστεί από εγκαυματίες και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στη νήσο Χαβάη – γνωστή κι ως Μεγάλο Νησί (Big Island). Ερασιτεχνικά βίντεο που δημοσιοποίησαν κάτοικοι και τουρίστες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν τον τρόμο και τον πανικό που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, με φλόγες να ξεπηδούν από παραδεισένια δάση με φοινικιές.

Περίπου 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Χαβάη, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Τα πύρινα μέτωπα ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που συνόδευαν τον κυκλώνα Ντόρα, ο οποίος πέρασε πάντως αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Baiden ανακοίνωσε χθες ότι έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι ομοσπονδιακοί πόροι στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, που σαρώνεται από πυρκαγιές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024