Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η “Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών Ακτοπλοϊκών Εταιριών”
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η “Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών Ακτοπλοϊκών Εταιριών”

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ομαλή δραστηριοποίηση του ακτοπλοϊκού στόλου, καθώς και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ενδομεταφορών, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου για τη Χάρτα Δικαιωμάτων…

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ομαλή δραστηριοποίηση του ακτοπλοϊκού στόλου, καθώς και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών<...>ενδομεταφορών, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου για τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιβατών και των Ακτοπλοϊκών Εταιριών στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές.

Καταρτίστηκε σχετικό προσχέδιο νόμου, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στις 26/03/07, στην οποία μετείχαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Ενώσεις Καταναλωτών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και άλλοι φορείς και οργανώσεις.

Η Χάρτα Δικαιωμάτων – Υποχρεώσεων Επιβατών και Ακτοπλοϊκών Εταιριών αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του.

Πρωτοπορώντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΥΕΝ θεσπίζει το νομικό πλαίσιο προστασίας των επιβατών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με στόχο:


  1. Τη διασφάλιση στον επιβάτη αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες θα διέπονται από χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και ακρίβειας προς όφελος των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών και του ελληνικού τουρισμού.

  2. Τη σαφή ενίσχυση των δικαιωμάτων του επιβάτη και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και προστασίας από την Πολιτεία.

  3. Τη βελτίωση της φιλικότητας των θαλασσίων μεταφορών προς τον επιβάτη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024