Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingPosidonia 2002: Η ελληνική ναυτιλία έχει δύναμη 16 δισ. δολαρίων το χρόνο

Posidonia 2002: Η ελληνική ναυτιλία έχει δύναμη 16 δισ. δολαρίων το χρόνο

Στον Πειραιά θα διοργανωθεί όπως γίνεται κάθε δύο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Posidonia 2002 από τις 4-7 Ιουνίου 2002. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση, […]

Στον Πειραιά θα διοργανωθεί όπως γίνεται κάθε δύο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Posidonia<.> 2002 από τις 4-7 Ιουνίου 2002<…>.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση, όπως και στις ανακοινώσεις των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών, οι οποίες έχουν ‘δύναμη’ που αγγίζει τα 16 δισ. δολάρια το χρόνο. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου η ελληνική ναυτιλία ελέγχει τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου. Ο ελληνικός στόλος αριθμεί περίπου 4.000 καράβια. Οι αγορές και κατασκευές νέων πλοίων δημιουργούν σε παγκόσμιο στερέωμα μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες αφού αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή την στιγμή οι συμφωνίες για αγοροπωλησίες στον κλάδο αγγίζουν τα 86 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.

Το Απρίλιο του 2002, οι παραγγελίες σε νέα πλοία έφθασαν τα 250 και σε αξία τα 7 δισ. δολάρια αριθμοί που κάνουν τα ναυπηγεία σε όλες τις χώρες του κόσμου να βλέπουν τους έλληνες ως τους καλύτερους πελάτες τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα.

Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν είναι η Γερμανία, η Σιγκαπούρη, που είχαν για αρκετά χρόνια λείψει, η Κροατία, η Κίνα, η Κύπρος, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, και η Ρουμανία.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθεί και συνέδριο στο οποίο θα είναι ομιλητές ο Έλληνας υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτης, και η κ. Λογιόλα Ντε Παλάθιο, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κύριοι ομιλητές θα είναι
Δρας Kenneth S. Courtis, αντιπρόεδρος του Goldman Sachs στην Ασία
Phillipe Louis-Dreyfus, πρόεδρος του French Shipowners Association
Stelios Haji-Ioannou, πρόεδρος του easyGroup
K.H. Koo, πρόεδρος του The Hong Kong Shipowners Association
Harald Kuznic, Head of Shipping, Landesbank Schleswig-Holstein Girozentrale
Tom Mangold, δημοσιογράφος από το BBC TV Current Affairs
Nicholas P. Tsakos, πρόεδρος του Hellenic Marine Environment Protection Association (HELMEPA)

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024