Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Το υφυπουργείο Τουρισμού στο Posidonia Sea Tourism Forum
Κύπρος

Κύπρος: Το υφυπουργείο Τουρισμού στο Posidonia Sea Tourism Forum

Όντας το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος αποτελεί φυσικό σημείο αναχώρησης κρουαζιέρων, από το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει τις γύρω χώρες.

Πάνω από 400 εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας συγκεντρώθηκαν στις 25 και 26 Απριλίου για το διήμερο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στην 12χρονη ιστορία του.

«Παρών» στην τόσο αξιοσημείωτη δράση στον τομέα της κρουαζιέρας, έδωσε και το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, το οποίο διατηρούσε περίπτερο έξωθεν του χώρου του συνεδρίου, εκπροσωπούμενο από την κ. Αγγέλα Κατσικίδου (Ανώτερος Βοηθός Τουριστικός Λειτουργός/Ανάπτυξη Εμπειριών) ως σύνεδρο και την συνεργάτιδα του υφυπουργείου στην Β. Ελλάδα, κ. Ελένη Ζαχαρή.

Η κ. Αγγέλα Κατσικίδου, στο περιθώριο του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της παγκόσμιας κρουαζιέρας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, τον Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στη Βόρεια Ελλάδα και τον Επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνο Μαυρίδη, τοπικούς άρχοντες και να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους, τα όσα προσφέρει η Κύπρος στον τομέα αυτό.

Όντας το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος αποτελεί φυσικό σημείο αναχώρησης κρουαζιέρων, από το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει τις γύρω χώρες. Παράλληλα η γεωγραφική θέση του νησιού – βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων – επιτρέπει σε κάποιον να συνδυάσει τις διακοπές του στο νησί με μια σύντομη επίσκεψη σε οποιαδήποτε από τις τρεις ηπείρους.

Επιλέγοντας ανάμεσα στα ελληνικά νησιά ή στους Αγίους Τόπους, είναι διαθέσιμες σύντομης διάρκειας κρουαζιέρες, περίπου 2 με 5 ημερών με μεγάλα, άνετα “πλωτά ξενοδοχεία” και πολυτελή σκάφη της γραμμής που διαθέτουν ποικιλία χώρων διαμονής, φαγητό, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Παράλληλα, τα περισσότερα διεθνή κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην περιοχή, περιλαμβάνουν και την Κύπρο στα δρομολόγια τους, έτσι σταματούν στα λιμάνια της Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μερικές ώρες στο νησί και να επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα. Εάν θα περάσετε από την Κύπρο, στα πλαίσια της συμμετοχής σας σε μια κρουαζιέρα, θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψετε πόσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε (Cyprus Itineraries) σε κοντινή απόσταση από τα λιμάνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024