Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοίγει η κινεζική αγορά αλλά με δυσκολίες

Ανοίγει η κινεζική αγορά αλλά με δυσκολίες

Ευοίωνες οι προοπτικές για άνοιγμα της κινεζικής αγοράς προς τη χώρα μας, αλλά με σημαντικές δυσκολίες που αναζητούν τη λύση τους διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στην κινεζική […]

Ευοίωνες οι προοπτικές για άνοιγμα της κινεζικής αγοράς προς τη χώρα μας, αλλά με σημαντικές δυσκολίες που αναζητούν τη λύση τους διαφάνηκαν κατά<...> τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στην κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη χώρα μας ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης, παρουσία εκπροσώπων τουριστικών φορέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΤ στο Travel Daily News η Κίνα αναμένεται μεν να παραχωρήσει στην Ελλάδα το Approved Destination Status, κάτι που μάλιστα ίσως συμβεί σε μία από τις επόμενες επίσημες συναντήσεις αντιπροσωπειών των δύο χωρών, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να συμφωνηθούν οι συγκεκριμένοι όροι με βάση τους οποίους θα ξεκινήσουν οι αποστολές Κινέζων τουριστών στη χώρα μας.

Οι δυσκολίες που θα πρέπει να λυθούν αφορούν κυρίως το πρόβλημα του ελέγχου υποψήφιων τουριστών για αποφυγή πιθανών λαθρομεταναστών αλλά και τον επαναπατρισμό τους.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA) κ. Γιάννης Ευαγγέλου συμπληρώνει στο παραπάνω πρόβλημα και αυτό της δυσκολίας έκδοσης βίζας από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Κίνα. Τονίζει μάλιστα ότι αν είχαμε λύσει αυτό το θέμα νωρίτερα θα μπορούσαμε ήδη να λαμβάνουμε μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων ταξιδιωτών.

Εν τω μεταξύ πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη αεροπορικής σύνδεσης γεγονός το οποίο αναμένεται να λυθεί από τη μεριά των Κινέζων μιας και η πιθανότητα να ανοίξει η Ολυμπιακή απευθείας γραμμή θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι εκπρόσωποι της κινέζικης αποστολής έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, ενδιαφέρθηκαν για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ΕΤΑ, ενώ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φτιάξουν στην Κίνα ένα θεματικό πάρκο με θέμα την ελληνική μυθολογία.

Την κινεζική αποστολή αποτελούσαν οι κ. Yu Guagzhou, αντιπρόεδρος κρατικής ανάπτυξης, κ. Sun Gang, αντιπρόεδρος του οργανισμού τουρισμού της Κίνας, κ. Zhen Jiang Guo, πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα με τη σύζυγό του, κ. Yang Qingwei, γενικός διευθυντής κοινωνικής ανάπτυξης, κ. Xu Tongmao, γενικός διευθυντής διεθνών σχέσεων, κα. Dong Peinan, υποδιευθύντρια σχεδιασμού και οικονομικών του οργανισμού τουρισμού της Κίνας, κ. Rao Quan, διευθυντής κοινωνικής ανάπτυξης, κ. Zhang Jilin, διευθυντής σχεδιασμού και οικονομικών, κ. Li Zhuang πρόξενος της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.
Παρευρέθηκαν ακόμη οι κ.κ. Γιάννης Ευαγγέλου, Μάριος Τριβυζάς, Ανδρέας Ποταμιάνος, Γεώργιος Τσιλίδης.

Οι ανταλλαγές επίσημων επισκέψεων των δύο χωρών πρόκειται να συνεχιστούν στις 18 Μαΐου με επίσκεψη στην Ελλάδα του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης και με επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα στις 3 Ιουνίου.

Φωτό: Ο κ. Γιάννης Πατέλλης παραλαμβάνει από τον κ. Yu Guagzou αναμνηστικό δώρο σε ένδειξη φιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024