Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΓερμανοί πράκτορες εντάσσουν τους πληγέντες προορισμούς της Ασίας στα πακέτα διακοπών τους

Γερμανοί πράκτορες εντάσσουν τους πληγέντες προορισμούς της Ασίας στα πακέτα διακοπών τους

Πακέτα διακοπών στις πληγείσες περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Ασίας αποφάσισαν να προσφέρουν στους πελάτες τους από τις επόμενες εβδομάδες οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να στηρίξουν τόσο τους προορισμούς αυτούς, όσο και τις ίδιες τις οικονομίες τους…

Πακέτα διακοπών στις πληγείσες περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Ασίας αποφάσισαν να προσφέρουν στους πελάτες τους από<...> τις επόμενες εβδομάδες οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να στηρίξουν τόσο τους προορισμούς αυτούς, όσο και τις ίδιες τις οικονομίες τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα της FVW. Αφού ακύρωσαν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια προς τις περισσότερο σοβαρά πληγείσες από τα `τσουνάμι` περιοχές (Πουκέτ – Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα και Μαλδίβες) καθ` όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αποφάσισαν να αρχίσουν εκ νέου σταδιακά στο μέλλον τις πτήσεις charter προς τις συγκεκριμένες περιοχές.

Μάλιστα, ο τουριστικός όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα του πτήσεις προς το Πουκέτ και τη Σρι Λάνκα από το Φεβρουάριο, αφού θα έχει ήδη εντάξει τις Μαλδίβες στο πρόγραμμα του από 1η Ιανουαρίου.

Ο υπεύθυνος του TUI στη Γερμανία, κ. Volker Bottcher, δήλωσε σχετικά ότι “η εταιρία του, που είναι κυρίαρχη στη Γερμανική αγορά στον τομέα του τουρισμού δεν θέλει να βλάψει περαιτέρω τις πληγείσες περιοχές, αποστερώντας τους τα τόσα σημαντικά για τις οικονομίες τους τουριστικά έσοδα. Διευκρίνισε ακόμη ότι “στην περιοχή του Πουκέτ έχουν καταστραφεί περίπου τα μισά ξενοδοχεία της περιοχής, βόρεια του Κολόμπο το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, ενώ στις Μαλδίβες ζημιές έχει υποστεί μόνο το 15% των θέρετρων της”.

Τα βήματα του TUI φαίνεται ότι ακολουθούν και οι υπόλοιπες εταιρίες, καθώς και η εταιρία `LTU`, που προσφέρει πακέτα ταξιδιών αναψυχής, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι “ευελπιστεί να ξαναρχίσει τις πτήσεις προς το Πουκέτ το Φεβρουάριο, ενώ ήδη λειτουργεί τις 2 από τις 3 εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Κολόμπο, ενώ, όπως σημειώνει “οι πτήσεις της προς το Μαλέ στις Μαλδίβες εκτελούνται κανονικά”. Επίσης, και η εταιρία `Condor` ανακοίνωσε ότι “σχεδιάζει να ξαναρχίσει μία από τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις Φρανκφούρτη – Κολόμπο εντός του Φεβρουαρίου, αλλά δεν σκοπεύει να ξαναρχίσει τις πτήσεις προς το Πουκέτ μέχρι και το χειμώνα του 2005 / 06″.

Από την άλλη, όσον αφορά στις ακυρώσεις κρατήσεων, που έγιναν από Γερμανούς τουρίστες για ταξίδια προς τους πληγέντες προορισμούς της Ασίας, τα ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν ότι είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις, επαληθεύοντας κατά αυτό το τρόπο και τις εκτιμήσεις των ειδικών, που ισχυρίζονταν ότι μηδαμινές θα είναι οι επιδράσεις του θλιβερού γεγονότος στο παγκόσμιο τουριστικό τομέα, αφού οι Γερμανοί φαίνονται να έμειναν τελικά ανεπηρέαστοι.

Ενδεικτικά της κατάστασης στη Γερμανία είναι τα σχόλια ορισμένων εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, όπως του επικεφαλή της ταξιδιωτικής αλυσίδας `Reiseland`, κ. Ralph Schiller, ο οποίος αναφέρει ότι “δεν παρατηρούμε καμία αλλαγή στα τουριστικά δρώμενα, αντιθέτως μάλιστα, οι κρατήσεις μας αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό”, και της διευθύντριας των γραφείων `Holiday Land` στο Βερολίνο, κ. Katja Richter, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο αριθμός των κρατήσεων μας έχει εκτοξευτεί στα ύψη από την αρχή του χρόνου”. Πάντως, γενικά όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στους τουριστικούς προορισμούς των πληγέντων περιοχών της ΝΑ Ασίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι υπαρκτές είναι και οι περιπτώσεις αλλαγής του προγραμματισμένου προορισμού, αντικαθιστώντας τον με κάποιο άλλο, που βρίσκεται μακρύτερα από τις πληγείσες περιοχές του Πουκέτ, της Σρι Λάνκα και των Μαλδίβων, καθώς πολλοί είναι οι τουρίστες που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να ξαπλώσουν σε μια παραλία, όταν οι άνθρωποι στις γύρω περιοχές θα λιμοκτονούν. Μάλιστα, όπως προκύπτει, οι προορισμοί που έγιναν περισσότερο περιζήτητοι μετά τα `τσουνάμι` είναι αυτοί της δυτικής Ταϊλάνδης, του Μπαλί, της Καραϊβικής και της Αφρικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024